Manşetler

Panasonic Wi-Fi destekli ve geliştirilmiş video özelliklerine sahip LUMIX GH3’ü tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic, bir süredir hakkında çeşitli detayların internete sızdığı Lumix GH3’e nihayet resmiyet kazandırdı. Değiştirilebilir lensli ve kompakt gövdeli Panasonic Lumix GH3 ile birlikte kompakt gövdeye sahip, hassas ve hava şartlarına dayanıklı LUMIX G X 35-100mm H-HS35100 zum lens de tanıtıldı.

Dijital tek lens aynasız fotoğraf makinesi LUMIX GH3 sunduğu profesyonel manuel kontroller ile hem fotoğraf hem de video çekmekten hoşlananlar için tatmin edici bir deneyim sunuyor. Batarya ve SD kart dahil olmak üzere 550 gramlık ağırlığa sahip olan kompakt gövdede bulunan 16.05 megapiksel LiveMOS sensör ve Venus Engine görüntü işlemcisiyle kaliteli fotoğraf ve videolar sunuluyor. Hızlı otomatik odaklama sistemi objeye hemen odaklanmayı sağlarken hassas kontroller de profesyonel çekimle uğraşanların tatmin edici sonuçlar elde etmesini mümkün kılıyor. Panasonic video çekim seçeneklerini de güncelledi, 1080 50p AVCHD (28 Mbps) veya MOV ALL-I (72 Mbps) video çekim seçenekleri sunuluyor. Gövdenin arkasında yer alan 3 inç’lik OLED ekran hem fotoğraf hem de video çekimini kolaylaştırıyor. Bunu OLED vizör tamamlıyor.

Panasonic LUMIX GH3 gürültü bastırma ve 125-25600 ISO aralığıyla düşük ışıklı ortamlarda da iyi bir çekim performansı sunuyor. Tam çözünürlükte saniyede altı karelik sürekli çekimin yanı sıra 4 megapikselde saniyede 20 karelik sabit görüntü çekimi yapmak da mümkün. Panasonic GH3’e Wi-Fi eklemeyi de ihmal etmemiş, böylelikle çekilen fotoğraf ve videoları paylaşım işlemi daha da hızlanıyor. Ayrıca görüntüleri Wi-Fi aracılığıyla PC’ye akıtmak, Lumix Link uygulaması yardımıyla fotoğraf makinesini iOS ve Android cihazı üzerinden kontrol etmek de mümkün. LUMIX GH3 fotoğrafların otomatik olarak Lumix Club Cloud Sync servisi üzerinde yedeklenmesine de imkan tanıyor. Wi-Fi bağlantısını algılayan fotoğraf makinesi çektiğiniz fotoğrafları bulut sunucusuna kopyalıyor.

LUMIX GH3 ile birlikte sunulan aksesuarlar arasında batarya kabzası da bulunuyor. 3.5 mm’lik mikrofon jakı sayesinde harici mikrofon bağlamak mümkün. Ayrıca eş zamanlama soketi de stüdyo ışık ekipmanlarını da bağlama fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra LUMIX GH3 ile uyumlu olan G serisi lenslerin arasına X 35-100mm H-HS35100 de katıldı. Bu yeni lens Nano Yüzey Kaplama ile hayalet ve parlama efektlerini en aza indirirken tüm zum aralığında sunduğu f/2.8 parlaklığıyla iyi bir ışık performansı sağlıyor. Yüksek zum değerlerinde el titremesinin yol açtığı görüntü bozulmalarını en aza indirmeyi amaçlayan Power I.O.S. görüntü sabitleme sistemi de bu lenste mevcut.

Panasonic LUMIX GH3’ün iki farklı iterasyonundan DMC-GH3AEG-K’nin KDV dahil fiyatı 6299 TL, DMC-GH3KEG’nin fiyatı ise 5129 TL olarak belirlendi. LUMIX H-HS35100 için belirlenen KDV dahil satış fiyatıysa 3599 TL.

İLGİLİ HABERLER