Teknoloji

Panasonic Lumix GF5 resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic, Micro Four Thirds fotoğraf makine serisine Lumix DMC-GF5’i ekledi. Daha önce çeşitli detayları internete sızan, GF3’ün halefi niteliğini taşıyan bu makine tasarımı hemen hemen aynı şekilde tutmayı başarmış, ancak bunun yanı sıra ergonomik bazı değişiklikler söz konusu, örneğin kavrama bölümü daha iyi ve daha rahat bir kullanım sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Panasonic Lumix GF5’te 12.1 megapiksel Live MOS sensör ve Venus işlemcisinin en son iterasyonu gibi iki önemli özellik bulunuyor. Bunlara 12800’e kadar ISO ve 0.09 saniyede otomatik odaklama yeteneği ekleniyor. Üstelik artık tek bir piksel kadar küçük bir alana bile odaklama yapmak mümkün, Panasonic bunun otomatik odağı daha doğru hâle getirdiğini söylüyor. Panasonic GF5 fotoğraf çekiminin yanı sıra AVCHD formatında saniyede 60 kare hızında 1080i ve MP4 formatında, 1440 x 1080 çözünürlükte video kaydı yapabiliyor.

Panasonic GF5’in arkasında 3 inç’lik, 922 bin noktalı ve dokunma destekli LCD ekran bulunuyor. Kullanıcı arayüzü üzerinde parmaklarla daha rahat kontrol edilecek bazı oynamalar yapılmış. Aslında The Verge’ün söylediğine göre kullanıcı arayüzü Panasonic’in GF5’i nasıl gördüğünü gösteriyor. Bas-çek makinenin ötesine geçen GF5’e DSLR’ın yandaşı bir cihaz kimliği kazandırılmak istenmiş. Kolay kullanım yine temel amaçlar arasında yer alıyor, bu yüzden çeşitli sahne modları ve birçok otomatik mod bulunuyor.

Panasonic GF5 bu yılın ilerleyen aylarında piyasada olacak. Makinenin siyah, beyaz ve kırmızı gibi renk seçenekleri bulunacak. ABD satış fiyatı 14-42 mm lensle birlikte 599$, power zum lensle birlikte 749$ olarak belirlenmiş.

İlgili – The Verge
İlgili – The Photography Blog

İLGİLİ HABERLER