Teknoloji

Panasonic’ten gelişmiş hibrit otomatik odaklama özellikli yeni fotoğraf makinesi: Lumix G9 II

panasonic lumix g9 ii

Panasonic Lumix G9 II adını taşıyan yeni fotoğraf makinesini tanıttı. Lumix G9 II, şirketin hibrit faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip ilk Micro Four Thirds kamerası olma özelliğini taşıyor. 2017’de tanıtılan fotoğraf odaklı 20 megapiksel G9’un takipçisi olan G9 II’de 25.2 megapiksel çözünürlüklü yeni bir sensör bulunuyor. 60 fps seri çekim hızı, 5.7K ve 4K 60p ProRes video, USB-C SSD’ye kayıt ve 8 duraklı optik görüntü sabitleme de kameranın özellikleri arasında yer alıyor. Panasonic’in en iyi Micro Thirds kamerası olan Lumix G9 II, fotoğrafçılardan içerik yapımcılarına kadar uzanan geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor.

Fotoğraf makinesinin en önemli özelliği olarak 25.2 megapiksel ISO sensör ön plana çıkıyor. Bu çözünürlük Panasonic GH6’nınki ile aynı olsa da, hibrit faz algılamalı otomatik odaklama özelliği fark yaratıyor. Bu yeni sistem daha hızlı takibe ek olarak arkadan aydınlatmalı koşullarda daha iyi otomatik odaklama yapıyor. Yüz ve gözlerin dışında insan vücutlarını da tanıyan sistem, hayvan gözlerini, otomobilleri ve motosikletleri de algılayabiliyor.

Panasonic, sürekli otomatik odaklama ile saniyede 60 kare seri çekim vadediyor. Mekanik modda ise bu hız saniyede 10 kareye iniyor. Seri öncesi çekim özelliği sayesinde fotoğrafçılar deklanşöre basmakta gecikse bile önemli anları kaçırmıyor.

panasonic lumix g9 ii

GH6’nın “Dynamic Range Boost” özelliği de Panasonic Lumix G9 II’de kullanıcıları bekliyor. Bir HDR modu olan bu özellik, düşük ve yüksek ISO’lu kareleri birleştiriyor ve böylelikle hem gürültüsü az hem de doygunluk oranı yüksek kareler elde ediliyor. Panasonic’in yüksek çözünürlük modu ise birden fazla fotoğrafı birleştiriyor ve ekstra detaylı 100 megapiksel JPEG fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor. Fotoğraf makinesinin IBIS mekanizması sayesinde tripod olmadan titreşimsiz kareler elde edilebiliyor.

Hava koşullarına karşı dayanıklı bir tasarıma sahip olan G9 II’de yeni sekiz yönlü bir kontrol çubuğu bulunuyor. 350 dolarlık tutuş mekanizması ise opsiyonel olarak satılıyor. 1840 noktalı LCD ekran 180 derece döndürülebilirken, mikrofon ve kulaklık girişleri ile tam ölçekli bir HDMI girişi de kullanıcıları bekliyor.

panasonic lumix g9 ii

Lumix G9 II, Panasonic’in video özellikleri en güçlü Micro Four Thirds aynasız modeli olma özelliğini taşıyor. Faz algılamalı otomatik odaklama bunda önemli bir rol oynuyor. Panasonic Lumix G9 II ile 4:2:0 10-bit 17:9 5.7K 60 fps ve 10-bit 4K 120 fps video kaydı yapmak mümkün oluyor. Standart MP4 formatlarını destekleyen kamera, Apple ProRes desteği de sunuyor.

Panasonic Lumix G9 II kasım ayında satışa çıkacak

Panasonic Lumix G9 II, ABD’de kasım ayının başında 1900 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Orijinal G9, 1700 dolar karşılığında piyasaya sürülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER