Teknoloji

Panasonic değiştirilebilir lensli yeni aynasızı Lumix G9’u tanıttı

Türkiye’de fotoğraf makinesi satışını birkaç yıl önce resmi olarak bırakan Panasonic, Lumix serisini yeni bir ürünle zenginleştiriyor. Yeni duyurulan Panasonic Lumix G9, profesyonellere hitap eden bir makine olma özelliğini taşıyor.

20 megapiksel Live MOS sensör, 0.04 saniyede netleme yapabilen süper otomatik odak, 125 alanlı ve 3 milyon 680 bin noktalı, 120 fps elektronik vizör başlıca özellikler arasında yer alıyor.

1 milyon 40 bin noktalı, çok açılı LCD ekran arkada yer alıyor. Buna ek olarak gövdenin tepesinde de DSLR makinelerde gördüğümüz tarzda LCD ekran yer alıyor ve buradan kontrolleri hızlı şekilde yönetmek mümkün oluyor.

Micro Four Thirds lenslere sahip kamera görüntü sabitleme sistemine de sahip. Video tarafında ise saniyede 60 kare hızında 4K video kaydı yapabiliyor. High-Res modu ise çözünürlüğü 80 megapiksele kadar çıkan fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Bu modda art arda dört adet fotoğraf çekiliyor, sensör her seferde farklı bir yöne kaydırılıyor, bu da görüntünün daha da genişlemesini sağlıyor.

Lumix G9, yeni 200mm f/2.8 Leica lensle de kullanılabiliyor. Bu şekilde etkileyici sonuçların elde edilebileceği söyleniyor.

Panasonic Lumix G9, 1 Ocak 2018 tarihinde 1699 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER