Teknoloji

Panasonic Lumix G6 ile birlikte G serisine Wi-Fi ve NFC desteği geldi

Panasonic yeni kompakt sistem fotoğraf makinesi Lumix G6’yı tanıttı. DSLM olarak anılan bu modelde 16 megapiksel Micro Four Thirds sensör yer alırken değiştirilebilir lensleri destekleyen yapısı da bu makinenin farklı koşullarda ve çekim senaryolarına göre kullanılmasına olanak sağlıyor. Geçen yılın modelinden farklı olarak 2013 model Lumix G6’da Wi-Fi ve NFC desteği de yer alıyor. Panasonic’in son olarak tanıttığı GF6, FT5 ve TZ40 modellerinde de yer alan bu bağlantı destekleri sayesinde hem paylaşım imkanları genişletiliyor hem de akıllı telefon veya tablet gibi cihazlar uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor.

panasonic-lumix-g6-240413

Lumix G6’da da selefi G5’te olduğu gibi 16 megapiksel sensör yer alıyor, ancak en yeni Venus işlemci motoru sayesinde Panasonic’in iddiasına göre gürültü azaltımı ve görüntü kalitesinin artırımı konusunda gelişmeler sağlanıyor. Makinenin Live MOS sensörü ISO 160-25600 aralığında görüntü yakalama özelliğine sahipken “Düşük Işık AF” sistemi de loş ışıkta bile otomatik odaklama işinin düzgün şekilde yürümesini sağlıyor.

Lumix G6 sadece fotoğraf çekiminde değil, video çekiminde de ihtiyaçları karşılayacak nitelikler taşıyor. Makine 24, 25, 30, 50 ve 60 fps’lik 1080p film kaydı yapabiliyor. Kayıt işlemi AVCHD veya MP4 formatlarında gerçekleştiriliyor.

Makinenin arkasında yer alan 3 inç LCD dokunmatik ekrana ek olarak, Lumix G6’da dahili OLED elektronik vizör de yer alıyor. Yerleşik göz sensörü LCD ekran ve OLED vizör arasında geçişin, göz vizöre yaklaştırıldığında otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor. Göz vizörden uzaklaştığında da LCD ekran yeniden aktif hâle geliyor.

Panasonic Lumix G6’yı mayıs sonunda yurt dışında piyasaya sunmaya başlayacak. Makinenin 14-140mm lensli fiyatı İngiltere için 949 pound olarak belirlendi. Türkiye’ye dair satış detayları da ilerleyen zamanlarda netleşecektir. Lumix G6 çok da cebe uygun bir ürün değil, ancak çekim için en iyi ihtiyaçları arayan ve kaliteye önem verenler için tercih edilebilir bir seçenek gibi görünüyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER