Manşetler

Panasonic 16 megapiksel sensörlü yeni Micro Four Thirds makinesi Lumix G5’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic’in aynasız dijital fotoğraf makinesi ürün ailesine kazandırdığı son üye Lumix G5 oldu. Yeni bir algoritma ve daha hızlı şekilde çalışan görüntü işleme motoruna sahip olan bu makine yüksek çözünürlüğü yüksek kaliteyle birlikte sunuyor. Hassas Contrast AF (otomatik odaklama) sistemi sayesinde odaklama işlemi rakiplere göre çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilirken, seri çekim kabiliyeti daha da geliştirilen Lumix G5 16.05 megapiksel tam çözünürlükte saniyede 6 kare görüntü yakalayabiliyor.

Panasonic Lumix G5 16.05 megapiksel Canlı MOS sensörü ve Venüs görüntü işleme motoru barındırıyor. Ayrıca AVCHD Progresif formatta 1920 x 1080 50p formatında Full HD video çekim yeteneğine sahip. Tam zamanlı otomatik odaklama ve izleme odaklamanın da dahil olduğu ileri otomatik odaklama sistemi video kaydı için de kullanılabiliyor. Panasonic Lumix G5’in arkasında yer alan dokunmatik LCD ekran menteşeli yapısıyla esnek bir kullanım sunuyor. Bunun yanı sıra vizörden vazgeçemeyenler için de LCD ile aynı anda kullanılabilen, 1440000 noktaya eşit canlı vizör de bulunuyor. Bu arada kullanıcı gözünü vizöre götürdüğünde Lumix G5 bunu otomatik olarak algılayabiliyor, LCD ekranı kapatıp vizörü açıyor. Bunun için kullanıcının herhangi bir tuşa basması gerekmiyor, gerekli ayarı açmak yeterli. Panasonic Lumix G5 sanatsal çekim keyfini zenginleştirecek filtre seçeneğini on dörde yükseltiyor. Akıllı Otomatik çekim moduna ek olarak fotoğrafçılığa yeni başlayanların kolayca kullanabileceği bir ekran kılavuzu da Lumix G5’te yer alıyor.

Galeri: Panasonic Lumix G5 Ön İnceleme
[nggallery id=976]

Panasonic Lumix G5’i Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen tanıtım toplantısı sırasında deneyimleme fırsatı bulduk. Budapeşte’nin sokaklarında ve tarihi mekanlarında bir fotoğraf çekim turuna çıkarak makinenin performansını test ettik. Panasonic’in Lumix GF serisi makineleriyle DSLR’lar arasında bir boyuta sahip olan bu makine rahatlıkla kavranıyor ve kullanılıyor. LCD ekranın menteşeli yapısı hem fotoğraf hem de video çekimi sırasında hareket alanını daha da artırıyor, dilerseniz makineyi havaya kaldırıp çekim yapabilir, bu sırada ekranı kendinize çevirerek çekim yaptığınız kareyi tam olarak ayarlayabilirsiniz. Dokunmatik ekran ayarların ekran üzerinden sadece dokunarak yapılmasına olanak sağlıyor.

Panasonic Lumix G5’in tepesinde görüntü ve sahne modları arasında hızlı geçiş yapmayı sağlayan fiziksel kadran yer alıyor. Deklanşör tuşunun yanında hızlı video çekimi için de ikinci bir çekim tuşu yer alıyor. Bu tuşun oldukça işe yaradığını söylemek gerek. Yine burada Akıllı Otomatik modun hızlı bir şekilde açılıp kapatılmasını sağlayan tuş bulunuyor. Arkadaki LCD ekranın yanında da beyaz dengesi, pozlama gibi ayarların yapılmasını sağlayan kontroller bulunuyor.

Galeri: Panasonic Lumix G5 Basın Fotoğrafları
[nggallery id=977]

Panasonic Lumix G5, Panasonic’in geniş lens ailesiyle uyumlu. Biz test sırasında 14-42 mm’lik lensle çekim yaptık. Panasonic’in diğer aynasız makinelerinde olduğu gibi Panasonic Lumix G5’te de deklanşör hızı oldukça yüksek, bu da çekim yapmak istediğiniz anı kaçırmanızın önüne geçiyor. Cihazın önünde yer alan ışık sensörünün kabzanın yakınına yerleştirilmiş olması parmakların sensörü kapatması gibi bir ihtimali de ortaya çıkarıyor. Lumix G5 satın alıp çekim yapacakların dikkatli olmasında fayda var. Lumix G5 SDXC I sınıf bellek kartlarına kayıt yapabiliyor, bu da zaten hızlı olan deklanşör hızının daha hızlı yazmaya izin veren kartlarla birlikte tamamlanmasını ve çekim işleminin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Çekim yaptığımız Panasonic Lumix G5 test niteliğin taşıyordu, yani çektiğimiz fotoğrafların kalitesi piyasaya çıkacak olan ürünlerin yapacağı çekimlerin kalitesinden farklı olabilir. Bununla birlikte Lumix G5 ile renk doğruluğu oldukça yüksek ve canlı kareler yakalamayı başardık. Makinenin makro çekim performansı da oldukça iyi görünüyor. Video sabitleme özelliği makineyle dengeli, el hareketlerinden en az seviyede etkilenecek çekimlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca video çekimlerinde de otomatik odaklamanın nimetlerinden yararlanılabilir. Bu açıdan Panasonic Lumix G5 sadece fotoğraf çekmeyi sevenlerin değil, video ile işi olanların ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Video: Panasonic Lumix G5 Örnek 1080p Video


Panasonic Lumix G5’in iki farklı çeşidi eylül ayından itibaren Türkiye’de satışa çıkacak. Lumix G5K ve Lumix G5X versiyonlarının sırasıyla 2399 TL ve 2699 TL’lik fiyatlara sahip olması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER