Teknoloji

Panasonic LUMIX G VARIO 45-150 mm Telefoto Zoom lensi duyurdu

h_fs_45150k_front_slant

Panasonic, Micro Four Thirds standardıyla uyumlu Lumix G Micro System ailesine yeni bir telefoto zoom lens kazandırdı. LUMIX G VARIO 45-150 mm / f4.0-5.6 ASPH / MEGA O.I.S. lens spor karşılaşmaları veya evcil hayvan çekimleri gibi zengin alan derinliği sağlamanın güç olduğu ortamlarda tatmin edici bir telefoto performansı ve 45-150 mm yakınlaştırma aralığı sunuyor.

LUMIX G VARIO 45-150mm 9 grupta 12 eleman, 1 Ultra Yüksek Kırılımlı Endeks (UHR) lens ve 2 asferik lens içeriyor. Lens, kompakt boyutuna rağmen merkezden köşelere yüksek bir optik performans sunmayı başarıyor. Panasonic’in MEGA O.I.S. optik görüntü sabitleyici teknolojisine sahip olan lens böylelikle düşük ışık koşullarında bile el titremesinin yol açabileceği görüntü bozukluklarının önüne geçiyor.

Lens, üstün bir iç odak sistemi sayesinde gerçek boyuta büyütmeden sonsuzluğa kadar iyi bir çözünürlük ve kontrast performansı sunuyor. Adımlı motor ise hem fotoğraf hem de video kaydı için odaklamanın düzgün ve sessiz olmasını mümkün kılıyor. LUMIX G Micro Sistem fotoğraf makine sahipleri Contrast AF sisteminin avantajlarından da faydalanıyor. Lensin 7 diyafram bıçağı dairesel açıklıklı bir diyafram meydana getiriyor ve geniş açılı çekimlerde bile odakta olmayan bölgenin pürüzsüz şekilde çıkmasını sağlıyor. Yeni lens sistemi gölge ve ışık patlamalarını en aza indirip yüksek bir optik performans sağlamaya yardım eden çok katmanlı lens unsurlarından da yararlanıyor.

Galeri: Panasonic LUMIX G VARIO 45-150mm Lens Basın Fotoğrafları
[nggallery id=975]

Panasonic LUMIX G VARIO 45-150mm lens siyah renk seçeneğiyle sunulacak ve LUMIX G’nin herhangi bir renkteki fotoğraf makinesiyle birlikte kullanılabilecek. Panasonic’in bu yeni lensinin eylül ayında 999 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER