Manşetler

Panasonic NFC ve Wi-Fi ile donatılan Lumix GF6’yı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic giriş serisi GF serisine mensup yeni Micro Four Thirds makinesi GF6’nın duyurusunu gerçekleştirdi. Her ne kadar GX2’yi bekleyenler için pek de çekici gelmeyecek olsa da, GF6’nın geçen yılın modeli GF5’e göre önemli artıları olduğunu söyleyebiliriz.

panasonic-lumix-dmc-gf6-090413

GF6’ya eklenen yenilikler arasında en dikkat çekici olanlar ise hiç şüphesiz Wi-Fi ve NFC kablosuz bağlantı özelliklerinin eklenmiş olması. Bu sayede mobil cihazı bir uzaktan kumanda gibi kullanmak veya fotoğraf makinesinden mobil cihaza hızlı şekilde görüntü aktarımında bulunmak mümkün hâle geliyor. NFC özelliği Panasonic’in bazı kompakt basçek makinelerinde yer alıyordu, ancak GF6 ile birlikte ilk kez değiştirilebilir lensli bir ürüne bu kablosuz bağlantı desteği eklenmiş oldu.

16 megapiksel sensör içeren GF6, Panasonic’in iddiasına göre, yeni görüntü işleme motoru sayesinde fotoğraflardaki düşük ışık gürültüsünü azaltıyor, aynı zamanda düşük ışık koşullarında otomatik odaklamanın daha iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. 3 inç’lik LCD ekran ise menteşeli yapısıyla 180 derecelik bir dönüş imkanı sunuyor. Ayrıca özel bir fiziksel kadran da çeşitli çekim modları ve özellikler arasında hızlı geçiş yapma imkanı sunuyor. Deklanşör tuşunun etrafına eklenen yeni bir zum ayarıysa, zum lensin kullanılmadığı gövdelerde pozlama telafisini yapmayı sağlıyor.

Yukarıda belirttiklerimizin dışında çok fazla değişen bir şey yok. GF6 saniyede 60 kare hızında 1080i AVCHD ve saniyede 30 kare hızında 1080p MP4 video kaydı gerçekleştiriyor. Fiziksel tasarım da GF5’inkiyle hemen hemen aynı tutulmuş. Uygun bir Micro Four Thirds makine arayanlar için GF6 uygun bir seçenek olabilir. Ne var ki, ürünün fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı hakkında henüz net bir bilgi verilmiş değil. Bunlar için biraz daha beklemek gerekecek.

Panasonic’in Lumix DMC-GF6 ile selefi DMC-GF5’in karşılaştırmalı tablosuna bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili >> Panasonic, Digital Photography Review

İLGİLİ HABERLER