Teknoloji

Panasonic Lumix DMC-G3 Micro Four Thirds ve DMC-FH7 kompakt dijital makineleri tanıttı – Galeri

Panasonic Lumix DMC-G3 Micro Four Thirds fotoğraf makinesini tanıttı. G2‘nin selefi olan bu makine 16 megapiksel sensör, AVCHD formatında 1080p video kaydı, tam çözünürlükte 4 fps’lik sürekli çekim, döndürülebilir 3 inç’lik dokunmatik ekran gibi üst düzey özelliklerle geliyor.

Arkada yer alan dokunmatik ekran bir taraftan cihazın menüleri içinde kolayca gezinmeyi sağlarken bir yandan da çekim işlemi sırasında işinizi kolaylaştıracak çeşitli olanaklar sunuyor. Örneğin, ekranda görünen objenizin üstüne dokunarak ona odaklama yapabilir, parmağınızı sürükleyerek pozlama, beyaz dengesi, alan derinliği gibi ayarları yapabilirsiniz. Panasonic bu noktada akıllı telefonlardan alıştığımız kolaylığı bir dijital fotoğraf makinesinde sunmuş oluyor. 334.5 gram ağırlığa sahip olan alüminyum kaplı cihaz selefinden yüzde 10 daha hafif olmasıyla da dikkat çekiyor.

Panasonic Lumix DMC-G3 gelecek ay yurtdışında 700$’dan satışa sunulacak. Siyah, kahverengi, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle çıkacak olan bu makinenin yanı sıra Panasonic daha kompakt bir çözüm peşinde olanlar için Lumix DMC-FH7 modelini sunuyor. 16 megapiksel çözünürlük desteği sunan bu noktala-ve-çek makinenin 4x optik zum ve 720p video kayıt yeteneği gibi özellikleri bulunuyor.

Galeri: Panasonic Lumix DMC-G3
[nggallery id=573]

Galeri: Panasonic Lumix DMC-FH7
[nggallery id=574]

İlgili – Panasonic

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER