Teknoloji

Panasonic Lumix DMC-G1 incelendi, geçer not aldı

Teknoblog.comPanasonic Lumix DMC-G1‘e sadece bir kompakt fotoğraf makinesi ya da DSLR demek haksızlık olur. O değiştirilebilir lensli bir dijital fotoğraf makinesi. Ülkemizde de duyurulan Panasonic Lumix G1 “Micro Four Thirds” standardını destekleyen ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

“Micro Four Thirds” standardı “yakala-çek” mantığında çalışan fotoğraf makinelerinin mantığı ile DSLR makineklerin görüntü formatını ve kalitesini buluşturmayı amaçlıyor. Photography Blog sitesi Panasonic Lumix DMC-G1’i geniş çaplı bir incelemeye tutmuş.

13.1 megapiksel çözünürlüğü destekleyen Panasonic G1’in maksimum efektif çözünürlüğü 12.1 megapiksel. Görüntü alıcısının boyutları 17.3 x 13.0 mm, türü ise Live Mos Sensor. JPEG ve RAW formatında fotoğraf çekimi yapabilen G1, 4:3, 3:2 ve 16:9 oranlarında fotoğraf çekebiliyor. Yüz tanıma özelliği de bulunan fotoğraf makinesinde farklı otomatik çekim modları da bulunuyor.

Panasonic Lumix DMC-G1 kompakt makine ile DSLR arası bir ürün. Ondan DSLR makineler ile yarışmasını bekleyemeyiz. 599$’dan başlayan fiyatı da onu kendi sınıfında biraz pahalı kılıyor. Aşağıdaki bağlantıdan Photography Blog’un incelemesine ulaşabilirsiniz.

Photography Blog – Panasonic Lumix DMC-G1 incelemesi

İLGİLİ HABERLER