Teknoloji

Panasonic Lumix CM10 Android makine bu sefer telefonsuz geliyor

Panasonic Lumix CM10

Panasonic Android tabanlı dijital kamerasının yeni versiyonu Lumix DMC-CM10’u duyurdu. Daha önceki CM1 modelinin aksine, Japon şirket iletişim özelliklerinden bazılarını atmaya karar vermiş. Bu nedenle Panasonic Lumix CM10’u bir telefon olarak kullanmak mümkün görünmüyor.

Japonya’da duyurusu gerçekleştirilen ve burada çıkacak olan Panasonic Lumix DMC-CM10, 25 Şubatta tahminen 100 bin yen (yaklaşık 2565 TL) fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Android 5.0 ile çalışan dijital fotoğraf makinesi 1 inç, 20.1 megapiksel sensöre sahip. 4G LTE bağlantı desteği var, ancak bu sefer sadece veri bağlantısı için kullanılıyor. Bu arada fotoğraf makinesi üzerinden SMS alımı ve gönderimi mevcut.

Panasonic Lumix CM10 4K video kayıt yeteneğine sahip, ancak sadece saniyede 15 karelik kayda izin veriyor. 1080p videolar ise saniyede 30 kare hızında çekilebiliyor.

Stereo mikrofon barındıran makinenin arkasındaki ekran 4.7 inç büyüklüğünde ve 6.22 milyon nokta barındıran TFT dokunmatik panelden oluşuyor.

2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemcinin çalıştırdığı telefonda 2 GB RAM bulunuyor. 16 GB dahili hafızaya sahip kameraya microSD kartlar da takılabiliyor. İçindeki pilin de 100 dakika boyunca sürekli şekilde 4K/15p video kaydı yapabileceği belirtiliyor.

Panasonic Lumix makineler Türkiye’ye gelmediği için, Lumix DMC-CM10’u da buralarda görmeyi beklememek gerekiyor. Ancak yolunuz Japonya taraflarına düşerse, bu makineye sahip olmanız mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER