Teknoloji

Panasonic 1 inç sensör ve Leica lensi CM1 akıllı telefonunda buluşturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-lumix-cm1-160914-1
Giderek daha iyi hâle gelen kameraları ve zengin bağlantı seçenekleri nedeniyle akıllı telefon ve tabletlerle fotoğraf ve video çekimi daha fazla tercih edilir oldu. Bu durum kompakt, basçek fotoğraf makinelerinin yavaş yavaş ölmesine neden oluyor.

Ne var ki, Panasonic basçek fotoğraf makineleri bakımından zengin seçenekler sunarken, akıllı telefon ve tablet tarafında söz sahibi olan bir oyuncu değil. Şirket geçtiğimiz yıl, en azından Avrupa’da bireysel tüketicilere yönelik akıllı telefon pazarından çekildiğini açıklamış, bu nedenle Lumia 1020, iPhone 5s veya bunun gibi telefonlara rakip ürünler çıkarmamıştı.

panasonic-lumix-cm1-160914-2

Şimdi Panasonic yeni ürünü DMC-CM1 ile birlikte büyük bir açığı kapatmayı planlıyor. “Bağlı kamera” olarak da nitelendirilen, gelişmiş bir lense sahip akıllı telefon sahip olduğu 1 inç MOS sensörle 20 megapiksel çözünürlükte fotoğraf veya 4K video çekimi gerçekleştirebiliyor.

Panasonic bu cihazın özellik bakımından yapılacak karşılaştırmada eşdeğer bir akıllı telefonla boy ölçüşebileceğini biliyor. Yine de, kullanıcıların kamera tarafındaki niteliklere daha fazla odaklanmasını istiyor. 1 inç, f/2.8 Leica DC Elmarit lens sabit, ancak 28 mm. zum lense eşdeğer çalışıyor, diyafram açıklığı da f/11’e kadar ilerliyor.

Lensin etrafında elle kontrolü sağlayan bir halka bulunuyor. Aslında CM1 görünüş bakımından biraz olsun Nokia Lumia 1020’yi andırıyor. Tabii ki, krom çerçevesi ve çatlak deri görünümlü arka yüzeyiyle Nokia’nın telefonundan farklılaşıyor, daha klasik bir fotoğraf makinesi görünümü kazanıyor.

panasonic-lumix-cm1-160914-3

Telefon tarafına baktığımızda, 4.7 inç Full HD dokunmatik ekran sayesinde görüntüler üzerinde çeşitli düzenlemelerin yapılabildiğini görüyoruz. İçeride 2.3 Ghz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası bulunuyor. Android 4.4 KitKat ile yüklü gelen makinenin içinde 2600 mAh kapasiteli pili de görüyoruz.

Panasonic Lumix CM1’in bu yılın sonunda Fransa ve Almanya’da satışa sunulması bekleniyor. Bu ürünün Türkiye’ye gelmesini beklememeniz yerinde bir hareket olacaktır.

İLGİLİ HABERLER