Teknoloji

Panasonic’in yeni kamerası tasarımıyla dikkat çekiyor

panasonic lumix bgh1

Panasonic Lumix BGH1 adını taşıyan yeni kamerasını tanıttı. Şirket, Lumix BGH1 için “kutu tarzı, aynasız sinema ve canlı etkinlik kamerası” tanımlamasını kullanıyor. Micro Four Thirds sensör taşıyan ve küp benzeri bir tasarıma sahip olan Lumix BGH1’in kenarlarından birinin neredeyse tamamını lens tutacağı kaplıyor.

BGH1’in tasarımının temelinde çok yönlülük, genişletilebilirlik ve yükleme kolaylığı bulunuyor. Panasonic BGH1’in çoklu kamera kurulumlarının kullanıldığı senaryolarda işe yarayabileceğine inanıyor. Kamera ihtiyaç duyduğu gücü Ethernet+ aracılığıyla alıyor. Yani kameranın enerjisi internete bağlandığı kablo üzerinden sağlanabiliyor. Lumix Tether for Multicam uygulaması sayesinde aynı anda 12 adet BGH1 kamerayı kontrol etmek de mümkün oluyor.

Kamerada büyük ihtimalle 4K video kaydını optimize etmek amacıyla 10.2 megapiksel bir sensör bulunuyor. Kamera 4:2:0 10-bit C4K/4K 60p veya 4:2:2 10-bit All-I C4k/4K 30p video kaydı yapabiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar yayına hazır HDR için Hybrid Log Gamma formatında kayıt gerçekleştirebiliyor.

Çift UHS-II SD kart yuvası, USB-C 3.1, HDMI çıkışı, 3.5 mm. jak, Wi-Fi ve Bluetooth desteği, Ethernet, SDI veya USB-C üzerinden sıkıştırılmamış anamorfik görüntü aktarımı da BGH1’in özellikleri arasında bulunuyor. Panasonic, USB ile çalışabilecek kamera kontrol araçlarının oluşturulması için ücretsiz bir yazılım geliştirme kiti de çıkaracak.

Panasonic Lumix BGH1 aralık ayında 1999.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER