Teknoloji

Panasonic Let’s Note serisinin yeni üyeleri performans ve taşınabilirliği birlikte sunuyor

panasonic let's noteDizüstü bilgisayarlar son yılllarda akıllı telefon ve tabletlere karşı kan kaybetseler de, özellikle kurumsal hayatta hâlâ yoğun biçimde kullanılıyor. Dizüstü bilgisayarların yapabildiklerini akıllı telefon ya da tabletle gerçekleştirmek her zaman kolay veya hızlı olmuyor. Bu da özellikle profesyonel kullanıcılara yönelik dizüstü bilgisayar seçeneklerini daha önemli hâle getiriyor. Panasonic Let’s Note serisinin yeni üyeleriyle kurumsal kullanıcılar için şıklığı arka plana atarak performans ve kolay taşınabilirliğe odaklanıyor.

Let’s Note serisinin üyeleri, görüntü itibarıyla 15 yıl öncesinden gelmiş gibi görünüyor. Kalın hatlar, keskin köşeli ekran, dev fanlar, optik disk sürücüleri, VGA girişleri ve yuvarlak izleme dörtgeniyle ilginç bir görüntü sunan Let’s Note serisinin geçmişi 1996’ya kadar uzanıyor. Yeni üyeler de Let’s Note’un yıllanmış tasarımından uzaklaşmıyor.

Japonya’da en tercih edilen modellerden biri olan Let’s Note serisinin yeni üyelerinden ilk etapta 350 bin adet üretildi. Yeni modellerde de ana satış noktası olarak hafif ama dayanıklı bir kasa içinde yüksek performans sunulması dikkat çekiyor.

Let’s Note ailesinin yeni üyelerinden biri olan SV7, serinin vaatlerini somut biçimde gözler önüne seriyor. 1,1 kilogramın altında bir ağırlığa sahip olan dizüstü bilgisayar, tam şarjla 21 saate kadar uzanan bir pil ömrü vadediyor. 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü 12.1 inç mat ekran, Thunderbolt 3, HDMI, VGA, Ethernet ve SD kart girişleri, Windows Hello uyumlu web kamerası, üç adet USB-A girişi, kulaklık jakı, opsiyonel LTE, Core i7-8650U’ya kadar uzanan işlemci seçenekleri ve DVD yazıcısı dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor.

Panasonic Let’s Note serisinin üst modeli 318 bin yenden başlayan fiyatlarla satılacak

Panasonic Let’s Note serisinin en üst modeli 318 bin yenden (11 bin 330 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Serinin Japonya dışına açılması ise şu an için pek olası görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER