Ulaşım

Panasonic Jaguar Formula E takımının sponsoru oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic jaguar formula eJaguar geçtiğimiz yılın sonlarında Formula E yarışlarına katılacağını açıklamıştı. O günün ardından sürücülerini ve araç tasarımını duyuran şirket, şimdi de sponsorunu duyurdu. Panasonic Jaguar Formula E takımının isim sponsoru oldu. Bundan böyle takım Panasonic Jaguar Racing adıyla anılacak. Takım, 9 Ekimde başlayacak üçüncü Formula E sezonunun Hong Kong’da yapılacak ilk yarışıyla pistlere çıkacak.

Panasonic Jaguar Racing takımının sürücü koltuklarında İrlandalı Adam Carroll ve Yeni Zelandalı Mitch Evans oturacak. Carroll, daha öncesinde Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında yarışmış ve kısa ömürlü olan motor sporları organizasyonu A1 GP’de bir şampiyonluk elde etmişti. Kariyerinde GP3 şampiyonluğu bulunan Mitch Evans ise son olarak GP2 turnuvasında pistlerde boy göstermişti.

Panasonic Jaguar Formula E takımına sadece ismini verecek

Panasonic ile Jaguar arasında uzun süreli bir anlaşma imzalanmış olsa da, bu anlaşma sadece isim sponsorluğunu kapsayacak. Panasonic’in otomobilin teknik aksamına en azından ilk etapta bir katkısı olmayacak.

İLGİLİ HABERLER