Teknoloji

Panasonic HX-A1 giyilebilir kamera bakış açısını slow-motion kaydetme imkanı sağlıyor

panasonic-hx-a1

Panasonic, yeni giyilebilir hareket kamerası HX-A1’i görücüye çıkardı. Şirket tarafından “giyilebilir, ultra-kompakt hareket kamerası” olarak tanımlanan HX-A1, tartıda sadece 45 gram çekiyor. Hafifliğine ek olarak; suya, toza ve donmaya karşı dayanıklı olması da Panasonic HX-A1’in zorlu doğa koşullarında taşınmak için ne kadar uygun bir cihaz olduğunu ortaya koyuyor. Panasonic, HX-A1’in yoğun aksiyon içeren eylemler öncesinde vücuda bağlanarak farklı perspektiflerden görüntüler elde etmeyi mümkün kılacağını vurguluyor.

Panasonic HX-A1’in karanlıkta da görüntü kaydı yapabilmesi kameranın en önemli özelliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Ayrı olarak satılan kızılötesi ışık kaynağı ve HX-A1’in kutusundan çıkan kızılötesi gece modu filtresini kullanarak ışıksız ortamlarda da video kaydı yapmak mümkün hâle geliyor.

Yerleşik Wi-Fi ve “Kablosuz İkiz Kamera”, Panasonic HX-A1’in diğer özellikleri arasında bulunuyor. “Kablosuz İkiz Kamera” özelliği şu şekilde çalışıyor: Kablosuz ağa bağlandığı zaman Panasonic HX-A1, görüntüsünü Panasonic W970 ve W870 kameralardan kaydedilen görüntülerle birleştiriyor. Böylelikle birden fazla yayının veya açının eş zamanlı olarak gösterilmesinin önü açılıyor.

Panasonic’in yeni kamerası 60 fps’de 1280 x 720 piksel ve 120 fps’de 848 x 480 piksel görüntü kaydı yapabiliyor. Panasonic HX-A1 ile birlikte slow-motion videolar da çekilebilecek.

Panasonic’in HX-A1 için hazırladığı özel aksesuarlar da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Giyilebilir hareket kamerasının piyasaya ne zaman sürüleceği ve fiyat etiketinde ne yazacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER