Teknoloji

Panasonic GZ2000 4K OLED TV Dolby Atmos hoparlörlerle geliyor

panasonic gz2000

Panasonic TV pazarında eskisi kadar öne çıkmasa da, şirket portföyünü genişletmeyi sürdürüyor. Şirket bu doğrultuda son olarak GZ2000 4K OLED TV’yi gözler önüne çıkardı. Panasonic GZ2000 4K OLED TV, ince ayarları Hollywood’un ünlü renk uzmanlarından Stefan Sonnenfeld tarafından yapılan bir panel taşıyor.

Panasonic’ten yapılan açıklamada, GZ2000’in pek çok ilke öncülük ettiğine dikkat çekiliyor. Hem Dolby Vision’ı hem de Samsung tarafından desteklenen HDR10+ teknolojisi GZ2000’de mevcut. Ancak Panasonic, bu iki teknolojinin birbirinden ayrı şekilde konumlandırıldığına dikkat çekiyor. HLG Photo desteğinin varlığı ise Panasonic’in aynasız kameralarıyla çekilen fotoğraflardaki HDR renk gamının eksiksiz olarak gösterilmesini mümkün kılıyor. Yerleşik Dolby Atmos hoparlörlere sahip olan GZ2000’in ses çıkışının ayarı da Panasonic’in Technics birimi tarafından yapılmış.

Panasonic’in yeni televizyonu hem Amazon Alexa’yı hem de Google Asistan’ı destekliyor. Şirketin geliştirdiği “My Home Screen 4.0” yazılımının varlığı ise izleyicilere TV’nin kullanıcı arayüzünü kendi tercihlerine göre şekillendirme imkanı vererek daha fazla esneklik sağlıyor. Ana ekranın düzeni de kullanıcıların istekleri doğrultusunda değiştirilebiliyor.

Panasonic GZ2000 için şimdilik bir çıkış tarihi ve fiyat açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER