Teknoloji

Panasonic ve diğerlerinden Google Asistan destekli üç hoparlör

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zolo mojoGoogle geçtiğimiz mayıs ayında SDK, yani yazılım geliştirme araçları yayınladığını, böylelikle herkesin Google Assistant özellikli bir akıllı hoparlör yapabileceğini söylemişti. IFA zamanı gelmişken, üç üreticiden Google Asistan destekli üç hoparlörün duyurusu geldi.

Anker adlı, Türkiye’de pek bilinmeyen bir üreticiden Zolo Mojo adlı bir hoparlör geldi. Aslında bu Anker’ın ilk akıllı hoparlörü sayılmaz. Şirket daha önce de Eufy Genie adını taşıyan, Alexa ile çalışan bir Echo Dot rakibi hoparlör çıkarmıştı.

Anker Mojo’yu giriş seviyesi akıllı hoparlör olarak tanımlıyor. 70 dolar fiyat etiketli bu akıllı hoparlörde 5 watt gücünde hoparlör, iki adet mikrofon, Google Cast Audio desteği, Wi-Fi ve Bluetooth bulunuyor. Echo Dot kadar küçük olmayan bu model muhtemelen ondan daha iyi bir ses kalitesi sunacaktır. Anker bu hoparlörün ekim sonunda çıkacağını belirtiyor.

Panasonic SC-GA10 ise Google Asistan özellikli bir Hi-Fi hoparlör olma özelliğini taşıyor. 20 mm’lik iki adet yumuşak kubbe tweeter ve 8 santimetrelik, çift ses sarmallı woofer bu hoparlörün başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

panasonic sc-ga10

Panasonic GA10’un müzik yeteneklerinin üstünde duruyor ve bunu Apple’ın HomePod hoparlörünün bir rakibi olarak konumlandırıyor. Spotify, Google Play Müzik, TuneIn ve Deezer gibi ses servisleri için destek sunuluyor. Bununla birlikte kullanıcılar sesle web aramaları yapma, diğer akıllı cihazları yönetme imkanlarına sahip olacak. Çoklu oda desteği de mevcut. Böylelikle farklı odalara GA10 yerleştirmek ve hangi odadaki cihazın çalacağını belirlemek mümkün olacak.

Panasonic Music Control App uygulaması da bu hoparlörle birlikte çıkıyor. Bunun sayesinde de iki SC-GA10 cihazını Stereo dinleme modunda birbiriyle bağlamak mümkün olacak. Party modu da Bluetooth veya AUX ses kaynaklarını birden fazla SC-GA10 hoparlöre bağlamayı sağlayacak. SC-GA10 akıllı hoparlör önümüzdeki kış yurt dışında satışa sunulacak.

TicHome Mini ise Çinli bir şirket olan Mobvoi’nin çıkardığı, çok küçük bir taşınabilir hoparlör olma özelliğini taşıyor. Bu cihaz geçen mayısta SDK ile birlikte duyurulmuştu.

Bu yeni hoparlörlerin yanı sıra, Google Asistan’ın LG’nin bazı beyaz eşyalarına entegre edileceğini açıkladı. Böylelikle çamaşırların durumunu sormak veya LG robot süpürgeye çalışmaya başlamasını söylemek mümkün olacak.

Google, çoğu hoparlör modelinin ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde satışa çıkacağını belirtti. IFA’da daha başka yeni Google Assistant destekli akıllı hoparlörlerin tanıtılmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER