EğlenceUlaşım

Panasonic araç içi bilgi ve eğlence sistemlerini dijital asistanlarla destekliyor

Panasonic Google Asistan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Panasonic Google Asistan
Görsel: The Verge

Google ve Amazon’un dijital asistanları, CES 2018’in gözdeleri arasında yer alıyor. Yapılan pek çok duyuruda Google Asistan ve Amazon Alexa entegrasyonları öne çıkıyor. Panasonic de bu furyaya kayıtsız kalamayan şirketler arasında bulunuyor. Japon teknoloji devi, bu iki dijital asistanı farklı bir kulvarda istihdam ediyor. Panasonic Google Asistan ve Amazon Alexa destekli araç içi bilgi ve eğlence sistemlerini CES 2018’de gözler önüne çıkardı.

Panasonic’in araç içi bilgi ve eğlence sistemi Skip Generation ismini taşıyor. Skip Generation’ın en güncel versiyonu, Android 8.1 Oreo üzerine inşa edildiği için Google Asistan desteği de pakete dahil edilmiş oluyor.

Panasonic dijital asistanın araç içi bilgi ve eğlence sisteminde doğal biçimde çalıştığına dikkat çekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, sisteme sürüş sırasında dikkat dağılmasını önlemek için bir kilit modu eklendiğine de dikkat çekiliyor. Medya oynatma, navigasyon, ısıtma ve soğutma gibi bazı fonksiyonlar ise Android Otomotiv Uygulamaları tarafından yerine getirilebiliyor.

Panasonic Google Asistan’ın yanında Amazon Alexa’yı da sunuyor

Panasonic Google Asistan’ın yanı sıra Amazon Alexa’yı da yeni nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine ekliyor. Şirketten yapılan açıklamada, Alexa’nın da ısıtma ve soğutma sistemlerinin, navigasyonun ve ses ayarlarının kontrolünde kullanılabileceği belirtildi. Panasonic, Alexa’nın internete bağlı olmadığında da araç içinde bazı görevleri yerine getirebilmesi için Amazon’la çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

İLGİLİ HABERLER