Teknoloji

Photokina’da tanıtılması beklenen Panasonic GH3 ile ilgili teknik özellikler ortaya çıktı

Panasonic’in bu ayın ortalarında düzenlenecek Photokina fuarında yepyeni bir makineyi, GH3’ü tanıtacağı söyleniyor. 43Rumors sitesi bu fotoğraf makinesine ait olacağı tahmin edilen teknik özelliklerin listesini yayınladı. Sitenin iddiasına göre bu bilgiler güvenilir bir kaynaktan geliyor. Yine de, her zaman olduğu gibi bu gibi bilgilere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Eğer sızdırılan bilgiler doğruysa, Panasonic GH3 oldukça çekici teknik özelliklerle birlikte gelecek. Dedikodular bu fotoğraf makinesinin piyasaya çıktıktan sonra satın alma öncesinde mutlaka değerlendirilmesi gereken cihazlar arasında yer alacağını gösteriyor. Sızan bilgilere göre Panasonic Lumix GH3 16 megapiksellik geniş dinamik aralıklı CMOS sensör, yeni bir Venus 7 işlemcisi, elektronik vizör, ISO 100-12800 aralığı, 6 fps sürekli çekim, değiştirilebilir lens sistemli makineler içinde sunulan en yüksek otomatik odaklama, gibi özellikler yer alıyor. Tüm liste aşağıdaki gibi:

– 16 megapiksel “geniş dinamik aralıklı” CMOS sensör
– Yeni Venus 7 işlemcisi
– Elektronik vizör
– ISO 100-12.800
– 6fps
– Herhangi bir değiştirilebilir lens sistemli makine içinde en hızlı otomatik odak (AF)
– 50Mbps video bit hızı (72Mbps ALL-I)
– MP4, MOV ve AVCHD formatlarında 30p/25p video kaydı
– 3.5 mm mikrofon girişi
– Dahili stereo mikrofon
– Ses çıkışı
– PC kontrol
– Time Code
– 1740k OLED LVF, Dokunmatik Monitör OLED 610k.
– Harici batarya kabzası
– Wi-Fi bağlantısı sayesinde iOS ve Android uygulamalarıyla uzaktan kumanda
– Harici XLR aksesuarı
– Focus Peaking
– Aralıklı çekim ve slow motion. Yavaş Film ilavesi (40%, 50%, 80%) Fast 160 / 200 / 300%
– Panasonic GH2’ninkinden daha büyük magnezyum alaşımlı gövde

Panasonic’in GH3’ü ne kadara satacağı bilinmiyor. Ancak yukarıdaki teknik özellikler bu cihazın çok da ucuza gelmeyeceğini gösteriyor. Bu arada 43 Rumors sitesi, paylaştığı bilgilerin yüzde 81 ila 99 arasında bir oranla doğru çıkma şansının bulunduğunu iddia etti. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Panasonic’in bu yeni makineyi Photokina’da tanıtması bekleniyor.

İlgili >> 43Rumors

İLGİLİ HABERLER