Teknoloji

Panasonic CES 2013’te yeni video kameralarını ve Lumix dijital fotoğraf makinelerini sergiliyor (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic TV ve multimedya sistemleri dışında Lumix dijital fotoğraf makine ve video kamera ailelerine yeni üyeler kazandırmaya CES 2013’te de devam etti. Japon şirketin CES’te tanıttığı video kamera modellerinden HC-X920, HC-V720 ve HC-V520 modellerinde dahili Wi-Fi desteği, level-shot- işlevi ve  çekilen görüntüleri anında akıllı telefona yansıtmayı sağlayan gerçek zamanlı yayın özellikleri bulunuyor. HC-V210 ve V210M modelleriyse 72x optik zum, optik görüntü dengeleme sistemi ve F/1.8 lensle dikkat çekiyor.

Lumix tarafında ilgi çeken ürünlerin başında DMC-TS5 bulunuyor. Sağlam bir kasası yaklaşık 13 metre derinlikte suya ve 2 metre yükseklikten düşmeye dayanıklı olan bu modelde 16.1 megapiksel sensör bulunuyor. LZ30 modelinde 35x optik zum, 35 mm lens ve 720p HD video kayıt yeteneği bulunurken, kalın bir gövdeye sahip olan XS1 de 14.4 megapiksel sensör barındırıyor. ZS30 ise 18.1 megapiksel sensör, 20x optik zum, entegre Wi-Fi ve NFC destekleriyle dikkat çekiyor. Bu arada Panasonic giderek daha popüler hâle gelen GoPro’ya rakip HX-A100 giyilebilir HD video kamerayı da tanıttı.

Panasonic yukarıda saydığımız model dışında da çeşitli fotoğraf makineleri ve video kameralar tanıttı. Bunlarla ilgili tüm detayları aşağıdaki ilgili bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili >> Panasonic (1), (2)

Güncelleme: Panasonic Türkiye’den konuyla ilgili resmi basın bülteni de yayınlandı.

BASIN BÜLTENİ

Panasonic 2013 model LUMIX kompakt fotoğraf makinelerini CES Fuarı’nda tanıtıyor

08.01.2013

Panasonic, resim kalitesi, akıllı işlevsellik ve çarpıcı tasarımın harika bileşimiyle her seviyeden fotoğrafçıların mükemmel anlarını ölümsüzleştirmelerine imkan veren 2013 model kompakt fotoğraf makinelerini tanıttı. Yeni modeller en geniş uzaktan kumanda ile çekim seçeneklerine, uzaktan izlemeye ve sosyal ağlarda anında paylaşıma imkan veren dahili Wi-Fi ve NFC teknolojileri gibi yeni bağlanabilirlik seçenekleriyle göze çarpıyor.
 
Yeni duyurulan modeller arasında olan LUMIX TZ40, Panasonic’in şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş hibrit kompakt fotoğraf makinesi olarak öne çıkıyor. Diğer modeller arasında ise suya, toza ve darbeye dayanıklı LUMIX FT5; yeni yüksek güçlü süper zoom fotoğraf makinesi LUMIX LZ30; ince ve şık LUMIX XS1 ve zarif hatlarının altında güçlü bir zoom sunan yeni LUMIX SZ9 bulunuyor.
 
LUMIX TZ40: Tüm koşullar için mükemmel fotoğraf makinesi
Geniş kitleler tarafından beğenilen TZ serisinin son üyesi olan LUMIX TZ40, yeni geliştirilmiş yüksek hassasiyetli 18.1 megapiksel MOS sensörü ile olağanüstü görüntü kalitesi, 20x optik zoom, 50p Full HD video kayıt olanağının yanı sıra birçok yaratıcı özellik sunuyor ve bu yönleriyle tüm çekim koşullarına uygun bir fotoğraf makinesi arayanların ilk seçimi oluyor.
 
Dahili Wi-Fi ve NFC özelliklerinin eklenmesiyle en geniş çekim, paylaşma ve izleme seçenekleri sunan TZ40 ile akıllı telefonunuz veya tabletinizle uzaktan deklanşörü tetikleyebilir, favori sosyal ağlarınızda fotoğraflarınızı anında paylaşabilir ve TV veya akıllı telefonunuzla fotoğraf ve videolarınıza göz atabilirsiniz.
 
LUMIX TZ40’ın bağlanabilirlik seçeneklerine ihtiyaç duymayan kullanıcılar içinse yeni LUMIX TZ35, benzer özellik ve işlevlerin yanı sıra 16.1 megapikselik yüksek hassasiyetli MOS sensör ile geliyor.
 
LUMIX FT5: Macera tutkunu fotoğrafçılar için dayanıklı fotoğraf makinesi
Yeni LUMIX FT5, ister su altında deniz canlılarıyla yüzerken, ister sarp bir kayanın yamacından sarkarken, nerede olursanız olun mükemmel fotoğraf ve video çekimleri için fotoğraf makinenize güvenmenizi sağlıyor. 13 metre derinlikte suya, 2 metre yükseklikten düşmeye, -10 derecelik soğuğa ve 100kg’lık basınca dayanıklı olarak tasarlanan LUMIX FT5, dayanıklı kompakt fotoğraf makinesi piyasasının Herkül’ü olarak tanımlanıyor.
                            
FT5, 16.1 megapiksel yüksek hassasiyetli sensör, Full HD 1920×1080 film kaydı, Wi-Fi ve NFC gibi özelliklerle macera tutkunu fotoğrafçıların serüvenlerini üstün netlik ve yaratıcılıkla fotoğraflarken görüntü kalitesinden ve işlevsellikten ödün vermemelerini sağlıyor.
 
Yeni serinin bir başka üyesi olan FT25, gündelik kullanıma uygun, şık ve dayanıklı bir fotoğraf makinesi. 7 metre derinlikte suya, 1.5 metre yükseklikten düşmeye ve -10 derecelik soğuğa dayanıklı tasarımıyla FT5’in izinden gidiyor.
 
LUMIX LZ30 – Yaratıcı, yüksek zoomlu fotoğrafçılık avucunuzun içinde
Panasonic’in yeni süper zoom fotoğraf makinesi LUMIX LZ30, sahip olduğu güçlü 35x optik zoom lens, birçok yaratıcı çekim seçeneği ve moduyla fotoğraflarınıza daha fazla yaratıcılık katmanızı sağlıyor. Yüksek güçlü zoom sayesinde uzaktaki objeleri tam çözünürlükte yakınlaştırabilirken 25mm ultra geniş açıyla standart bir 35mm lensin yaklaşık iki katı kadar daha geniş bir alanı fotoğraflayabilirsiniz.
 
LZ30 ayrıca fotoğrafçılığınızla kendinizi gerçek anlamda ifade edebilmenizi sağlayan yaratıcı seçeneklere ve modlara da sahip. Alan derinliğini kontrol etmek için diyaframı ayarlayabilir, enstantaneyi ayarlayarak hareketli objeleri dondurabilir ve hareket hissini artırmak için bulanıklık sağlayabilirsiniz. Yaratıcı Kontrol ve Yaratıcı Rötuş modlarıyla çekimlerinizin kontrolünü tam olarak elinize alırken Panorama Çekim Modu sayesinde kolaylıkla mükemmel panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz.
 
LUMIX XS1: Gündelik çekimleriniz için zarif ve şık bir tasarım
Panasonic ayrıca, ince ve şık tasarımlı yeni bir kompakt fotoğraf makinesi yelpazesinin ilk üyesi olan LUMIX XS1’i tanıttı. 16.1 megapiksel sensör ve şık, 14mm kalınlıkta ultra ince tasarımıyla XS1, günlük fotoğraflarını akıllı telefonuyla çeken ve fotoğrafçılığını bir adım ileri götürmeye çalışanları hedefliyor.
 
Fotoğrafçılığa yeni merak salanlar da XS1’in çekimden önce 13 farklı filtre seçimine imkan veren Yaratıcı Kontrol gibi birçok yaratıcı ve sanatsal özelliğinden faydalanabilirler. ?Retro’, ?Pop’ ve ?Minyatür’ seçenekleri yeni bir yaratıcılık seviyesi ve fotoğraflarınız üzerinde daha yüksek kontrol sunarak en basit çekimleri bile heyecanlı hale getiriyor.
 
XS1’in kardeş modeli olan LUMIX FS50, XS1’e çok yakın bir performansı (Yaratıcı Kontrol filtreleri hariç) biraz daha büyük bir gövdede sunan diğer bir fotoğraf makinesi olarak seride yer alıyor.
 
LUMIX SZ9: İnce ve her an çekime hazır
Panasonic’in yeni kompakt LUMIX SZ9 fotoğraf makinesi, gövdesinde her türlü fotoğraf çekimi için uygun özellikler barındırıyor. SZ9, ister ailenizi ve arkadaşlarınızı, ister tatil manzaralarınızı, ister şehrin gece siluetini fotoğraflamak istediğinizde size gerekli donanımı sunuyor. 16.1 megapiksel MOS sensör, 10x optik zoom LEICA lens, Wi-Fi bağlanabilirliği ve 14 yaratıcı efekt gibi özellikleri ince ve şık bir tasarımda sunan SZ9, her fotoğrafçının yol arkadaşı olmaya hazır.
 
LUMIX SZ9’un kardeşi olan SZ3 ise, serinin öne çıkan ince ve şık tasarımını korurken, daha küçük bütçeler için uygun özellikler sunan bir model olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER