Teknoloji

Panasonic’ten zorlu koşullara dayanıklı yeni bir ultrabook: AX3

Panasonic AX3 serisi ultrabook bilgisayar serisini duyurdu. Windows 8 ile yüklü gelen AX3 içinde 1.8 GHz hızında çalışan Intel Core i7 Haswell işlemci yer alıyor. Lenovo’nun IdeaPad Yoga serisi gibi dönüştürülebilir forma sahip olan bilgisayarda 4 GB RAM ve 128 GB kapasiteli SSD yer alıyor. Panasonic bu modelin 13 saate kadar varan pilde çalışma süresine sahip olduğuyla da övünüyor.

panasonic-ax3-120613

AX3’te 1080p Full HD IPS ekran yer alıyor. 13 ila 14 inç arasında bir büyüklüğe sahip olan bu dokunmatik ekranda 1080p çözünürlüğün sonuç olarak oldukça keskin görüntüler oluşturacağını düşünüyoruz. AX3’ün sağlam bir kasaya sahip olduğuna da dikkat çekmek gerekiyor. Cihazın yaklaşık 75 cm.’ye varan yükselikten, diğer bir deyişle masa yüzeyinden yere düşmeye karşı dayanıklı olduğu söyleniyor. Bu arada Panasonic bilgisayarın yaklaşık 100 kg.’lık yükün altında bile sağlam şekilde duracağının altını çizyor. Tüm bunlar AX3’ün iş ortamının zorlu koşullarında rahatlıkla kullanılabilecek bir model olduğunu gösteriyor.

Panasonic AX3’ün fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağı henüz netlik kazanmadı. Türkiye pazarında kurumsal bilgisayar ürünleriyle daha aktif şekilde boy göstermeye başlayan Panasonic’in bu ürünü de ülkemizde piyasaya sunacağını tahmin ediyoruz.

İlgili >> Akihabara News, Engadget

İLGİLİ HABERLER