Teknoloji

Panasonic Avrupa’da ikinci Android telefonu olan Eluga Power’ı duyurdu

Hamburg’da düzenlenen Panasonic Convention 2012’de Avrupa’ya özel ilk Android telefonu Eluga‘yı tanıtan Panasonic ondan yaklaşık bir hafta sonra Barselona’da da ikinci Android telefonu Eluga Power’ı tanıttı. Eluga serisinin genel tasarım çizgilerini barındıran Eluga Power’da 5 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü ekran yer alıyor.

1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciyle çalışan Panasonic Eluga Power 136 x 70 x 9.6 mm’lik boyutlara ve 133 gr. ağırlığa sahip. Eluga gibi su ve toza karşı dayanıklı olan bu telefonda 8 GB dahili bellek ve microSD genişleme yuvası bulunuyor. Cihazın arkasında yer alan 8 megapiksel kamera 1080p HD video kayıt yeteneğine sahip. Ayrıca önde de ikinci bir kamera yer alıyor. Telefon yüzde 10 şarjının kaldığı durumda elektrik şebekesine bağlandığında 30 dakikada yüzde 50’lik şarj kapasitesine ulaşıyor. Yüzde 80 kapasiteye ulaşım ise 57 dakikada gerçekleşiyor.

Panasonic Eluga Power’da NFC desteği de bulunuyor. Bu durum mobil ödeme sistemlerine ve çeşitli aksesuarların kolaylıkla eşleştirilmesine kapı açacaktır. 5 inç’lik ekranın etrafının ince tutulması cihazın biraz daha rahat tutulmasını ve kullanılmasını sağlayacaktır. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan telefonun ekranının altında herhangi bir fiziksel tuş yok, bu da Panasonic’in tüm navigasyon kontrollerini ekran üzerine eklediğini gösteriyor. Panasonic Eluga Power’ın da önümüzdeki aylarda Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER