Manşetler

Panasonic 2012 model Lumix dijital fotoğraf makinelerini tanıttı – Galeri

panasonic-lumix-2012-00001

Panasonic Convention 2012, Japon şirketin bu yıl içinde piyasaya süreceği yeni Lumix dijital fotoğraf makinelerine de ev sahipliği yaptı. Yeni makineler akıllı otomatik ve optik görüntü sabitleyici gibi özgün teknolojileri, bunun yanı sıra standart USB kablo ile şarj ve otomatik rötuş gibi özelliklerle daha zengin özellikli hâle getirildi.

Panasonic’in 2012 model dijital fotoğraf makineleri tasarım açısından daha kompakt hâle gelirken, teknoloji yönünden de daha da gelişmiş özelliklere kavuştu. Panoramik çekim de Panasonic Lumix serisine eklenen yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Otomatik rötuş çzelliğiyse çekilen fotoğrafların renklerini otomatik olarak düzenlemeyi sağlıyor. Panasonic’in 2012 model ürünleriyle ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Panasonic Lumix TZ30: Yeni LEICA DC VARIO-ELMAR lensi sayesinde 20x optik zum yapma yeteneğine kavuşan TZ serisinin son üyesi TZ30 24 mm’lik geniş açısıyla en fazla detayı kareye sığdırmaya olanak sağlıyor. Nano yüzey kaplama, kendi sınıfından dünyanın en incesi olma, dahili GPS, dokunmatik ekran gibi özelliklere sahip olan Lumix TZ30 standart bir USB kablosuyla şarj edilebiliyor. Tavsiye edilen satış fiyatı 1299 TL.

Panasonic Lumix TZ25: 16x optik zumlu LEICA DC VARIO-ELMAR lense sahip olan TZ25 cebe rahatlıkla sığacak bir tasarıma sahip. Akıllı zum teknolojisi sayesinde 32x zum eşdeğerine kadar çıkabilen TZ25 modeli optik görüntü sabitleyici ve iA modu gibi özellikleri de barındırıyor. Tavsiye edilen satış fiyatı 1099 TL.

Panasonic Lumix SZ7 ve SZ1: 10x optik zum ve 25 mm ultra geniş açılı LEICA DC VARIO-ELMAR lens gibi özelliklere sahip olan Lumix SZ7’de 14.1 megapiksel sensör yer alıyor. Bu makine 1920 x 1080 / 60i çözünürlükte Full HD video kaydı da yapabiliyor. Light Speed AF otomatik odaklama özelliğine sahip olan bu makine 0.1 saniye süren hızlı odaklama özelliği sayesinde fotoğrafların hızlı bir şekilde çkeilmesini sağlıyor. Lumix SZ1’de de benzer özellikler var, ancak 720p HD video kayıt yapabiliyor. Her iki model de iA akıllı otomatik modu bünyesinde barındırıyor. Lumix SZ7’nin tavsiye edilen satış fiyatı 799 TL, SZ1’in ise 699 TL.

Panasonic Lumix FX80: F.25 parlaklık değerine sahip LEICA DC-VARIO SUMMARIT lens barındıran FX80 çektiği fotoğrafları makyajlama yeteneğine sahip. Full HD video kaydı yapabilen bu makine 5x optik zumunu akıllı zum teknolojisi sayesinde 10x eşdeğerine kadar yükseltebiliyor. Sanatsal rötuş ve güzellik rötuşu gibi efektler ise çekilen fotoğrafların farklılaştırılmasını sağlıyor. Lumix Görüntü Yükleyici uygulamasıysa çekilen fotoğrafların Facebook’ta kolayca paylaşılmasını sağlıyor. Lumix FX80 beyaz, altın, menekşe, pembe gibi renk seçenekleriyle, 899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasada olacak.

Panasonic Lumix FS40 ve FS45: 24 mm geniş açılı LEICA DC VARIO-SUMMARIT lensle donatılan, 5x optik zum ve f/2.5 parlaklık değerine sahip FS40 ve FS45 modellerinden ilki Motion JPEG, ikincisiyse MP4 formatında HD video kaydı yapabiliyor. Her iki üründe yer alan akıll LCD ekran ise sahip olduğu otomatik arka aydınlatma özelliği sayesinde düşük ışıklı ortamlarda bile net görüntü sunuyor. FS40 ve FS45 modellerinin tavsiye edilen satış fiyatı sırasıyla 499 TL ve 599 TL.

Panasonic Lumix S5 ve Lumix S2: 28 mm geniş açılı Lumix DC VARIO lens, Sonic Speed AF otomatik odaklama, MEGA optik görüntü sabitleyicisi, 4x optik zum, 720p video kayıt, panorama ve otomatik rötuş gibi teknik özelliklere sahip olan Lumix S5 ve S2 modellerinin tavsiye edilen satış fiyatları sırasıyla 349 TL ve 329 TL olarak belirlenmiş.

Panasonic Lumix LS6: f/2.8 parlaklık, 26 mm geniş açılı yüksek kaliteli 5x optik zum, 14.1 megapiksel çözünürlük destekli Lumix LS6’da optik görüntü sabitleyici teknolojisi, yüz tanıma özelliği, akıllı sahne seçici, 720p HD video kaydı gibi teknik özelliklere sahip.

Panasonic Lumix FT20: Panasonic FT20, 5 metereye kadar derinlikte suya, 1.5 metreye kadar yükseklikten düşmeye ve eksi 10 dereceye kadar dayanıklı bir kasaya sahip. Siyah, kırmızı, mavi ve turuncu renk seçeneklerine sahip olan Panasonic Lumix FT20, 25 mm. ultra geniş görüntü açısı, 4x optik zum, 720p HD MP4 video kayıt yeteneğine sahip. Panasonic Lumix FT20 749 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip.

Panasonic Lumix FT4: Panasonic Lumix FT4, 12 metreye kadar derinlikte suya, 2 metreye kadar yükseklikten düşmeye ve eksi 10 derece sıcaklığa kadar dayanıklı yapıya sahip. Lumix FT4’ün içinde bir milyon yer adını içinde barındıran dahili bir GPS sistemi, bunun yanı sıra pusula, yükseklik ölçer ve barometre gibi açık hava sporlarına uygun özellikler yer alıyor. LEICA VARIO ELMAR lense sahip olan Panasonic Lumix FT4 AVCHD ve MP4 formatında Full HD video kaydı yapabiliyor. Lumix FT4’ün tavsiye edilen satış fiyatı 1299 TL.

Galeri: 2012 model Panasonic Lumix dijital fotoğraf makineleri
[nggallery id=833]

İLGİLİ HABERLER