Teknoloji

Oculus’un kurucusu Palmer Luckey Facebook’tan ayrılıyor

palmer luckeyFacebook’un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus’un kurucusu ve Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının ilk geliştiricisi olan Palmer Luckey Facebook ile yollarını ayırıyor. Facebook’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Luckey’in ayrılığı doğrulandı. UploadVR sitesine gönderilen açıklamada, “Palmer’ı çok özleyeceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Palmer’ın mirası Oculus’un çok daha ötesine uzanıyor. Onun icatçı ruhu modern sanal gerçeklik devrimini başlattı ve bir endüstrinin doğuşuna vesile oldu. Oculus ve VR adına yaptığı her şey için ona minnettarız. Bundan sonrası için de en iyi dileklerimiz kendisiyle.”

Facebook’un açıklamasında Luckey’in ayrılığının gönüllü olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

24 yaşındaki Luckey’nin ismi, Donald Trump’ı destekleyen bir internet trolleri grubuna maddi destekte bulunduğunun ortaya çıkmasıyla tartışılır hâle gelmişti. Bu olayın ardından özür dileyerek köşesine çekilen Luckey, oyun şirketi ZeniMax tarafından Oculus’a açılan davada ifade vermişti. Bu davada Luckey’in ZeniMax’e 50 milyon dolar ödemesine hükmedilmişti.

Palmer Luckey Facebook tarafından arka plana çekilmişti

Facebook’un geçtiğimiz yıl Oculus’ta gerçekleştirdiği yeniden yapılanmanın ardından Luckey’in şirketteki konumu belirsiz hâle gelmişti. Luckey, yeniden yapılanmayla tabir-i caizse “kızağa çekilmişti”. Ancak hem Oculus hem de Facebook’tan gelen açıklamalarda Luckey’nin şirketteki görevini sürdürdüğü belirtilmişti. Oculus’u Luckey ile birlikte kuran Brendan Iribe, mart ayının başında yaptığı açıklamada Luckey’in aktif biçimde çalıştığını dile getirmişti. Bu açıklamaların gerçeği tam anlamıyla yansıtmadığı, Luckey’in ayrılığıyla anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER