Teknoloji

Palm “Topaz” kod adlı tabletine özel kablosuz klavye kendini gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Henüz merakla beklediğimiz webOS tabanlı yeni tablet ve diğer donanımları görmüş değiliz, ancak Engadget’ın yayınlamış olduğu ve güvenilir bir kaynağın sağladığı Palm Bluetooth klavyesi beklenen tabletle ilgili söylentileri yeniden alevlendirecek gibi. Bu kablosuz klavyenin “Topaz” olarak adlandırılan Palm tablete özel bir aksesuar olduğu söyleniyor.

Engadget’ın elde ettiği bilgilere göre bu klavyede webOS tabanlı tuşların yanında bir Windows tuşu da yer alıyor. Belki de HP bu klavyeyi genel kullanım için piyasaya sürecek. Topaz için dile getirilen dedikodulara göre bu cihaz fazlasıyla düz bir tasarıma sahip olacak, üzerinde herhangi bir fiziksel tuş barındırmayacak. Tasarımının klavyenin tasarımını andırdığı da belirtiliyor. Söz konusu tabletin 2011’in ilk yarısında çıkacağı söyleniyor.

Bu arada Engadget’a fısıldananlara göre Palm, Pre’nin klavyesizi tarzında, giriş seviyesinde ve gençleri hedefleyen bir cihaz çıkarmayı planlıyor. “Castle” olarak adlandırılan bu cihazın Sprint, Verizon ve AT&T gibi ABD’li mobil operatörler tarafından piyasaya sürülecek. Görünüşe göre bu cihaz Pixi’nin halefi sıfatına sahip olacak.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER