Teknoloji

Palm Pre GPS ile kişisel verileri harmanlayacak

palm-pre-off-290-x-242Palm’ın yeni akıllı telefonu Pre barındırdığı GPS özelliğini ajanda ve kişi bilgileri ile birbirini destekleyecek şekilde kullanmayı amaçlıyor. Buna göre webOS işletim sistemi kullanıcının ajanda kayıtlarını etkinliklerin konumlarına göre karşılaştırıyor. Eğer trafikte geçirilecek zaman çok uzun olursa, bu durumda sahibini uyarıyor. Ayrıca istenirse etkinliğe katılan diğer katılımcılara da otomatik olarak durumu bildiriyor.

webOS’un Synergy uygulaması sayesinde Pre önemli ajanda kayıtlarını, iletişim bilgilerini ve etkinliklerle ilgili tüm bilgileri, konumları da dahil olmak üzere depolayabiliyor.  Ayrıca bu uygulama ilgili haritaları ve diğer bilgileri de o an için önemli olup olmamasına bakmaksızın saklayabiliyor.

Eğer Palm Pre’de bu belirttiğimiz özellikler hayata geçerse, cihaz iPhone, BlackBerry ve Windows Mobile cihazlarına karşı önemli bir koz elde etmiş olur. Bu cihazlarda da GPS bulunuyor, ancak hiçbirisi kişisel veriler ile GPS’i birlikte kullanmıyor. Belki Pre’nin açacağı kapının onlar da girer.

İlgili — Precentral

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER