Teknoloji

Palm Pre CES 2009’un en çok ilgi toplayan ürünü oldu

palm-pre-off-290-x-242Palm’ın yeni akıllı telefonu Pre CES 2009’un en çok ilgi toplayan ürünü ödülü olan “Best In Show” ödülünü almaya hak kazandı. Aslında bu ödül kimseyi şaşırtmadı. Cep telefonu hastaları geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Pre tanıtımından beri bu telefonla yatıp kalkıyorlar.

Pre ile birlikte telefonun beyni olan işletim sistemi WebOS da tanıtıldı. Daha ürün piyasaya çıkmadan birçok kişi Palm Pre’nin gerçek bir iPhone katili olabileceği konusunda görüş belirtti. Ancak bu telefon başka bir telefon modelini öldürmekten daha fazlasını yapmalı. Şimdi Palm’ın bütün kurtuluşu dokunmatik ekrana baplanmış durumda.

Palm Pre’nin 2009’un ilk yarısında piyasaya çıkması planlanıyor. İlk olarak ABD’li mobil operatör Sprint’in Ev-Do rev.A şebekesine uyumlu olarak çalışacak. Nasıl Palm hayatta kalmak ve diğer şirketlere karşı meydan okumak için Pre’ye bel bağlamış durumdaysa, aynı durum AT&T, T-Mobile ve Verizon gibi şirketlere karşı rekabette Sprint için de geçerli. Şirket Pre ile diğer operatörlere kafa tutmaya çalışacak. AT&T’nin iPhone ile, T-Mobile’ın G1 ile ve Verizon’un BlackBerry Storm ile bağı bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER