Manşetler

Palm Pre 2 ve HP webOS 2.0’nin resmi duyuruları yapıldı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta Fransız mobil operatör SFR’nin web sitesinde listelemeye başladığı Palm Pre 2’nin resmi duyurusu HP tarafından yapıldı. Birinci nesil Pre’nin yerini alacak bu telefonla birlikte HP webOS 2.0 işletim sisteminin duyurusu da yapıldı. Palm Pre 2’nin bu Cuma günü Fransa’da SFR tarafından satışa sunulacak, gelecek aylarda da ABD ve Kanada’da piyasaya çıkacak.

Palm Pre 2’de 3.1 inç’lik HVGA kapasitif dokunmatik ekran, kızaklı QWERTY klavye, 1 GHz işlemci ve 16 GB’lık dahili depolama alanı bulunuyor. WiFi b/g, Bluetooth 2.1+EDR, GPS, 5 megapiksellik otomatik odaklı, LED flaşlı kamera, fotoğraflara coğrafi etiket ekleme gibi özellikler de Palm Pre 2’nin barındırdıkları arasında yer alıyor. Avrupa’da satılacak versiyonunda da UMTS/HSPA mobil genişbant desteği de bulunacak. Pre 2’yi Touchstone endüktif şarj aletiyle de şarj etmek mümkün.

Palm Pre 2 ile birlikte tanıtılan HP webOS 2.0 işletim sisteminin yeniliklerine gelince… “Stacks” (Yığınlar) adı verilen bir özellik açık uygulamaları gruplanmış kart yığınları şeklinde görüntülüyor. Gerçek anlamda “multitasking” desteği sunan bu işletim sisteminde Flash Player 10.1 desteği, ilk Pre’de de bulunan ve Synergy adı verilen çoklu hesap eş zamanlama işlevi de bulunuyor. ABD’de Verizon tarafından pazarlanacak modelde ise Skype uygulaması da yüklü olarak gelecek. Quickoffice, VPN desteği, Bluetooth klavye desteği, Exhibition adı verilen ve telefon Touchstone’a yerleştirildiğinde uygulamaları otomatik olarak yükleyen Exhibition özelliği de HP webOS 2.0 ile birlikte geliyor.

Palm Pre 2’nin ne kadara satılacağı henüz açıklanmadı. Palm Pre 2’nin fotoğraflarını aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: Palm Pre 2
[nggallery id=426]

İlgili – HP (Basın Bülteni)
İlgili – Palm

İLGİLİ HABERLER