Teknoloji

Palm Pre 2 ile ilgili ilk bilgiler Fransız mobil operatör SFR’nin web sitesinde

“Mansion” kod adıyla anılan Palm Pre 2 ile ilgili daha fazla şey duymaya başladığımıza göre bu cihazın resmi tanıtımına da sayılı günler veya haftalar kalmış demektir. Bu cihaz ile ilgili en çok merak edilen ise ne gibi teknik özellikler barındırdığı. Gelecek olan bu yeni webOS tabanlı cihazı diğerlerinden öne çıkaracak olan özellikler neler olacak? Fransız mobil operatör SFR’ye göre Palm Pre 2 sıkı bir şekilde geliyor.

Palm Pre 2 ile ilgili detaylar, cihazın herhangi bir fotoğrafı olmaksızın, SFR’nin web sitesinde yayınlandı. Aslında iyi bir fotoğraf pastanın üzerindeki krema vazifesi görebilirdi, yine de elimizdeki önemli detaylarla yetinmeye bakalım. SFR’ye göre Pre 2’de 1 GHz’lik bir işlemci ve 512 MB’lik RAM yer alacak. Daha önceki webOS cihazlarıyla hemen hemen aynı tasarım çizgilerine sahip olacak bu cihazda daha düz bir ekran kullanılacakmış.

Sadece bu kadarla bitmiyor. SFR’nin belirttiğine göre bu cihazın en iddialı özelliklerinden birisi mobil işletim sistemi webOS 2.0 olacakmış. Bu yeni işletim sistemiyle sunulacak özellikler arasında Push mesaj desteği de bulunacakmış. Bu destek üçüncü taraf uygulamalar için de sunulacakmış. Örneğin, Facebook’taki duvar yazıları, etkinlikler, mesajlar ve hatta Facebook Sohbet ile ilgili bildirimler kullanıcının ekranında aniden belirecek.

Palm’dan bu konuyla ilgili herhangi bir doğrulama gelmedi. Ayrıca HP’den de… Bu nedenle şimdilik ihtiyatlı davranmakta fayda var. Bakalım önümüzdeki günler ve haftalar neleri gösterecek?

İlgili – PreCentral

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER