Teknoloji

Palm’ın yeni akıllı telefonu küçük ve düşük profilli olacak

palm pepito
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

palm pepitoEğer klasik Palm cihazlarının tutkunuysanız, bu son sızıntı biraz daha ilginizi çekecektir. Android Police, TCL’in yakında çıkaracağı Palm markalı telefonun fotoğraflarını yayınladı. Doğrusunu söylemek gerekirse çok garip bir telefon geliyor.

Pepito kod adına sahip olan telefonda 3.3 inç, 720p ekran yer alıyor. Bu, karşılaştıracak olursanız ilk iPhone’un ekranından daha küçük boyutlu bir ekran. Aynı zamanda Palm’ın, HP’nin sahipliğinde çıkardığı en son akıllı telefon olan Pre 3’tekinden de daha küçük bir ekran karşımızda duruyor.

Telefonun sadece tek bir kenar tuşu göze çarpıyor gibi görünüyor. Pepito’nun ABD’de Verizon Wireless ile satılacağı belirtiliyor. Snapdragon 435 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, Android 8.1 Oreo gibi başlıca özelliklerin yer alacağı da öne sürülüyor.

Tasarım açısından bakıldığında Pepito kod adlı Palm Android telefonu gerçekten de eskinin Palm telefonlarını andırıyor. Yine de, tasarım 2018’in eğilimlerine uygun şekilde düzenlenebilirdi. Arkada çift kamera var gibi görünüyor, ancak flaşın bir kamera lensi görünümüne sokulduğunu anlıyoruz. Palm logosunun yazımı da marka algısı konusunda kafalarda karışıklık yaratabilir.

Bu arada ilginçtir ki, Pepito’da sadece 800 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Küçük ekranı sayesinde bu telefonun pili normale göre daha uzun süre çalışabilir. Ancak Palm’ın 2018 model telefonunun gün içinde telefonu sıklıkla kullanan kişiler için pek de uygun olmayacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER