Teknoloji

Palm markalı akıllı telefonu çok yakında görebiliriz

Amerikalı mobil operatör Verizon bu yılın ikinci yarısında yeni bir Palm cihazı çıkarabilir. Android Police sitesinin farklı kaynaklardan aldığı haber, bir TCL yöneticisinin geçtiğimiz ağustos ayında verdiği demece dayanıyor. Yönetici o zamanlar Hollandalı Android Planet yayın organına, bu yıl bir Palm telefonunun çıkacağını söylemişti. Ancak daha önce çıkan bazı haberler de şirketin Palm markasıyla ilgili herhangi bir planının olmadığı şeklindeydi.

Bu yeni cihazın beklenen çıkış tarihi dışında, özelliklerine dair herhangi bir ipucu bulunmuyor. Telefonun Android işletim sistemiyle çalışması bekleniyor. TCL’in telefonun dağıtımı için daha önce de Palm markalı telefonlar çıkarmış olan Verizon ile irtibata geçtiği belirtiliyor. Mobil operatör daha önce de, aralarında Palm Pre 2’nin bulunduğu çeşitli telefonları satmıştı.

Çinli TCL şirketi Palm markasını 2015 yılında satın aldı. Aynı zamanda şirket, BlackBerry markalı akıllı telefonları üretme hakkını da elinde bulunduruyor. Palm markası çok eskilerde kaldı, ancak Nokia markasının yıllar sonra gördüğü ilgi TCL için ilham kaynağı olmuş olabilir. Nokia markalı telefonları üreten HMD, son iki yıldır Mobil Dünya Kongresi’nde çıkardığı 3310 ve 8110 modelleriyle ilgiyi üstüne çekmeyi başarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER