Manşetler

Video: Palm Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

palm android telefon kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Palm markası yıllar sonra TCL ile birlikte geri döndü. 2018’in sonlarında yurt dışında duyurusu yapılan ve satışa sunulan küçük Android telefon Palm geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye de geldi. Test merkezimize ulaşan, kredi kartı boyutlarındaki Palm’ın kutusunu açıyor, kurulumunu yapıyor ve ilk turu atıyoruz.

2999 TL gibi bir fiyattan satışa sunulan telefonun fiyatının teknik özelliklere göre yüksek olduğunu söylemek gerekiyor. 3.3 inç 720p IPS LCD ekran, Snapdragon 435 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, yaklaşık 800 mAh kapasiteli pil, 12 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera gibi özelliklerle Palm, genel olarak orta-üst segment akıllı telefon çizgisinde. Tabii ki, fiyatını bu kadar yükselmesinin en büyük nedeni kredi kartı büyüklüğündeki boyutları oluyor.

Palm, siyah renkli şık bir kutuda geliyor. Kutudan telefonun dışında şarj adaptörü ve USB-C kablosu çıkıyor. Bir de SIM kart iğnesi var. Kutudan kulaklık çıkmıyor. Ayrıca bize gelen ürünün şarjı da yoktu. Bu nedenle kutu açılışı videosu çekimine ara verip telefonu kısa süre şarj etmemiz gerekti. Pil küçük kapasitede olduğu için şarj işlemi nispeten hızlı. Telefon 1 saati biraz aşkın zamanda tamamen şarj edilebiliyor.

palm

Android 8 Oreo ile yüklü olarak gelen Palm’ın kurulumu sıradan bir Android telefonunkinden farklı değil. Kurulum esnasında yüz tanıma sistemine de tanıtımı gerçekleştirdik.

Palm özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle geliyor. Telefonun küçük ekranında klasik Android arayüzü pek kullanışlı olmayacağı için, sadece uygulama simgelerinin büyük biçimde gösterildiği bir ana ekran kullanıcıları bekliyor. Bu ana ekranda simgelerin yerlerini düzenlemek, temayı değiştirmek ve diğer işleri gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Gerçekten de Palm çok küçük bir akıllı telefon. Yine de, QWERTY klavyede yazı yazmayı becerebilirsiniz. Telefon görüşmeleri için de hızlı görünüyor. Ancak telefon biraz ağır çalışıyor ve normal kullanıma göre fazla ısınıyor. Bu noktalardaki daha kesin yorumlarımızı incelemeye saklamak daha iyi olacaktır.

Telefonun tek bir hoparlörü var ve o da ahize kısmında yer alıyor. Bir akıllı telefon için yeterli şiddette bir ses çıkışı sunuluyor. Ancak en yüksek ses seviyesinde patlama yapıyor.

Palm ile ilgili daha fazla detayı çok yakında yayınlayacağımız inceleme yazısında bulacaksınız. Şimdi sizi kutu açılışı videosuyla baş başa bırakalım.

İLGİLİ HABERLER