Teknoloji

Palm kendi çevrimiçi yazılım mağazasını açtı

Palm da Apple ve Google’ın yolundan giderek kendi yazılım mağazasını açtı. Palm Software Store adı verilen mağaza rakiplerindeki gibi eğlence, iş, vb. odaklı benzer kategorilere sahip. Ancak bu mağaza hem Centro gibi Palm OS yüklü cihazlara hem de Treo gibi Windows Mobile tabanlı cihazlara hizmet veriyor. Ayrıca ücretsiz uygulamalar için de ayrı bir kategori açılmış.

Palm Software Store’un yürütülmesi görevini PocketGear üstlenmiş durumda. Mağaza üzerinde 1500 geliştiricinin eseri 5000 farklı uygulama satılıyor. Bunlardan 1000 tanesi ise ücretsiz sunuluyor. Buna karşılık Apple’ın kendi işlettiği mağazasında 10000’in üzerinde uygulama bulunuyor.

Palm’ın yazılım mağazasının daha da büyüyüp büyümeyeceği konusunda sorular sorulmaya başlandı. Mobile Crunch’a göre Palm, Apple’ın mağazası gibi benzer bir kar paylaşım modeli uyguluyor, ancak Apple %30 kesinti yaparken, Palm %50 kesinti uyguluyor. Palm’ın yaptığı bu kesinti de şirket ile PocketGear arasında paylaşılıyor.

Yazılım mağazasının açılmış olması Apple ve RIM tarafından tehdit edilen Palm açısından önemli. Şirket Linux tabanlı işletim sistemini ve bu işletim sisteminin yüklü olduğu ürünü Ocak ayındaki CES – Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtmayı planlıyor.

Bağlantı – PocketGear Palm Software Store

İLGİLİ HABERLER