Teknoloji

Palm’ın Android telefonuna ait yeni bir taslak ortaya çıktı

palm android

Palm Android pazarına küçük boyutlarıyla dikkat çeken bir telefonla girmeye hazırlanıyor. Bu telefona ait ilk bilgiler, geçtiğimiz ay gün yüzüne çıkmıştı. İnternete sızan ve Android Headlines sitesi tarafından paylaşılan yeni bir taslak ise telefonun tasarımı hakkında daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Palm kelimesi İngilizce de “avuç içi” anlamına geliyor. Şirketin ilk Android telefonundaki hedefinin de “avuç içine sığacak bir telefon hazırlamak” olduğu biliniyor. Hâli hazırda cihazın kesin boyutları konusunda ortada somut bir ipucu bulunmuyor. Ancak ekranın 3.3 inç büyüklüğünde olacağı ve 16:9 görüntü oranıyla 1280 x 720 piksel çözünürlük sunacağı söyleniyor.

İnternete sızan yeni taslaklarda telefonun yuvarlatılmış kenarlara sahip olduğu görülüyor. Ekran çerçevesi biraz kalın görünse de, Palm Android telefonunda mevcut tasarım trendlerini takip edeceğinin mesajını veriyor. Tek lensli arka kamera modülünün ve ona eşlik eden flaşın sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmesi de bu mesajı kuvvetlendiriyor.

Palm’ın Android telefonunun boyutları küçük olsa da, telefonun kapasite bakımından güçlü olması bekleniyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 435 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. Bu yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacağı söylenen telefon, 800 mAh kapasiteli bir pil taşıyacak. Bu pil kapasitesi oldukça düşük olsa da, cihazın boyutları itibarıyla bir günü rahatlıkla çıkarması muhtemel görünüyor.

Palm Android işletim sistemli telefonu için geçtiğimiz ay ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay almıştı.

İLGİLİ HABERLER