Teknoloji

Palm Alcatel üretimi Android telefonlarla geri dönüyor

palm-logo-020115

Bir zamanlar herkesin elinde, şimdi olduğu gibi akıllı telefonlar yoktu. Herkesin normal cep telefonlarıyla idare ettiği günlerde Palm hayatımıza girmiş ve PDA el bilgisayarlarıyla mobil bilişimin kurallarını değiştirmeye başlamıştı. Daha sonra akıllı telefon dünyasına dalan Palm, webOS işletim sistemiyle umduğunu bulamadı ve HP’ye satışla birlikte teknoloji sahnesinden çekilmiş oldu.

Palm şirketi 2011’de HP’nin satın almasıyla birlikte tarihe karıştı, ancak Palm markası yakın gelecekte akıllı telefonlar sayesinde yeniden hayat bulacak. Eğer palm.com sitesine girmek isterseniz, mynewpalm.com adresindeki yeni bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Orada da kullanıcıları “smart move”, yani “akıllı hareket” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj karşılıyor.

webOS Nation sitesi tarafından yayınlanan dokümanlara göre HP, Palm’ın ticari marka haklarını geçtiğimiz kasım ayında Nicolas Zibell adlı şahsa ait bir şirkete sattı. Zibell, Alcatel’in Amerika ve Pasifik Bölgesi Başkanı sıfatını da taşıyor. Ayrıca Alcatel’in sloganı da “akıllı hareket”.

palm-smart-move-020115

Eğer yeni Palm telefonları göreceksek, bunların webOS ile çalışmasını beklememek gerekiyor. Ne de olsa HP webOS’i 2013 yılında Palm’a sattı ve o işletim sistemi artık LG’nin akıllı TV’lerinde çalışıyor. Yeni Palm cihazları muhtemelen Android ile çalışıyor olacak.

Çinli elektronik devi TCL’in sahibi olduğu Alcatel mobil cihazları 300 milyondan fazla mobil cihaz satışı gerçekleştirdi, ancak bu şirketin özellikle ABD’de normal telefonlar ve giriş sınıfı Android cihazları dışında fazla bir pazar payı yok. Palm markasının kullanımı bu durumu değiştirebilir, ne de olsa Palm markasının ABD ve Avrupa’da hâlâ yüksek bir bilinirlik oranı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER