Teknoloji

Palm 3.3 inç ekranlı Android telefonuyla sahalara geri dönüyor

palm

Akıllı telefon kullanımını azaltmaya yönelik hamlelerin arkası kesilmeyecekmiş gibi görünüyor. Akıllı telefonların atası olan kişisel dijital asistan cihazların öncüleri arasında yer alan Palm, minyatür bir telefonla sahalara geri dönüyor. Telefonun tasarımının temelinde ise cihaz kullanımını azaltma motivasyonu bulunuyor.

Şirketin kendisi gibi Palm adını taşıyan 3.3 inç ekranlı Android telefon, akıllara ilk nesil iPhone’ları getiriyor. CNET’in haberinde cihazın mevcut telefonun yerini almaktan ziyade bir tamamlayıcı aksesuar havası taşıdığı belirtiliyor.

Palm’ın kurucusu Howard Nuk ise 3.3 inçlik ekranla koydukları “telefonu daha az kullanma” hedefini gerçekleştirdiğini ifade etti. Bir haftasonunda sadece Palm’ı kullandığını söyleyen Nuk, en çok yaptığı işin telefonun 12 megapiksel çözünürlüklü arka ve 8 megapiksellik ön kameralarıyla fotoğraf çekmek ve bunları sosyal medyada paylaşmak olduğunu dile getirdi.

Şirket telefonun sunduğu deneyimi “yaşam modu” olarak tanımlıyor ve bu deneyimle insanların bildirimler yerine gerçek yaşama odaklandığını vurguluyor. Telefonda “Yaşam Modu” adını taşıyan ve her şeyi devredışı bırakarak pil korumayı aktif hâle getiren bir özellik de bulunuyor.

Telefonun üretimi TCL Communications tarafından gerçekleştiriliyor. Ünlü basketbolcu Stephen Curry de marka elçisi ve yatırımcı olarak projeye destek verenler arasında yer alıyor.

Palm telefonunu kasım ayında satışa sunacak

Palm telefonunu kasım ayında satışa sunacak. ABD’de telefona sahip olmak isteyenlerin 349 dolar ödemesi gerekecek. Cihazın diğer ülkelerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı konusunda ise şimdilik somut bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER