EğlenceTeknoloji

Twitch’te gelecek aydan itibaren Pac-Man oynanabilecek

Pac-Man önümüzdeki aydan itibaren oyun yayını platformu Twitch üzerinde oynanabilecek. Konuyla ilgili duyuru Pac-Man’in geliştiricisi Bandai Namco ve Twitch’in sahibi Amazon Games tarafından yapıldı. Pac-Man’in Twitch’te oynanabilecek versiyonu “Pac-Man Live Studio” ismiyle oyuncuların karşısına çıkacak. Web tarayıcısı üzerinden oynanabilecek oyuna erişmek için oluşturulacak özel Twitch kanalına gitmek yeterli olacak.

Pac-Man Live Studio’nun klasik modunda orijinal Pac-Man labirentlerinde dolaşılabilecek. Oyunculara bunun dışında başka modlar da sunulacak. Sonsuz modda aynı anda dört kişi birlikte oynayabilecek ve küresel sıralamada üstlere çıkmak için mücadele edebilecek. Stüdyo modunda ise oyuncular labirent oluşturabilecek ve oluşturdukları labirentleri diğer oyuncularla paylaşabilecek. Select isimli modda ise oyuncular topluklar tarafından oluşturulan labirentlerde mücadele edecek.

Twitch, video oyunları izlemek için en popüler mecra konumunda. Platform, daha önce kreatifliğin ön plana çıktığı başka interaktif yayınlara da ev sahipliği yapmıştı. Ancak Pac-Man Live Studio, doğrudan Twitch’e yerleştirilecek ilk oyun olacak. Bu da gelecekte Twitch’e başka oyunların da eklenebileceği anlamına geliyor.

Amazon’un Stadia benzeri bir bulut oyun servisi oluşturabileceği ve bu servisin Twitch’e entegre edilebileceğine dair dedikodular daha önce konuşulmuştu. Bu da gelecekte bir Twitch kanalı üzerinden daha yoğun başka oyunların oynanabileceğini işaret ediyor. Ancak Amazon’dan henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil.

pac-man twitchİnternet üzerinden Pac-Man oynamak için Twitch dışında bir seçenek şimdiden mevcut. Buraya tıklayarak Google’ın oynanabilir Pac-Man doodle’ına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER