Eğlence

Pac-Man’in meşhur açığı yeni oyunun ana karakteri oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun tarihinin en popüler hatalarından biri, kendisine ait bir video oyuna kavuştu. Pac-Man’in 256. seviyedeki meşhur açığı, Crossy Road’un yapımcıları tarafından hazırlanan yeni bir mobil oyunda “kötü süper kahraman” olarak boy gösteriyor. Oyuncular Pac-Man’i kontrol ederken noktaları, meyveleri ve hayaletleri de yemeye çalışıyor. Pac-Man bir taraftan yiyicilik faaliyetlerini sürdürürken, bir taraftan da “Glitch” adını taşıyan açıktan kaçmaya çalışıyor. Bozuk karakterler ve sembollerin temsil ettiği Glitch, Pac-Man’i köşe bucak kovalıyor.

Glitch, 1980’lerde uzun Pac-Man maratonlarını bir çırpıda bitirmesiyle kendisine kötü bir şöhret edinmişti. Oyunun kodundaki bir hata, 256. seviyenin ardından ekranda bozulmalara yol açarken, Pac-Man hayranlarının daha fazla ilerlemesinin önüne geçiyordu.

Glitch’in ana kahramanı olduğu oyun Pac-Man 256 adını taşıyor. Hipster Whale ve Bandai Namco tarafından hazırlanan oyun, bir diğer Hipster Whale oyunu Crossy Road’a bir hayli benziyor. Pac-Man 256, önümüzdeki yaz iOS’te oyun severlerle buluşlacak.

İLGİLİ HABERLER