Teknoloji

Özelleştirilmiş Android ROM’u CyanogenMod 2 milyon yükleme barajını geçti

Korsanlar ve hayranlar tarafından desteklenen özel Android ROM’u CyanogenMod bu hafta içinde 2 milyon indirme rakamına ulaştı. Google’ın mobil işletim sisteminin popülaritesine artmasına paralel olarak CyanogenMod’un popülaritesi de artıyor. CyanogenMod daha birkaç ay önce 1 milyon indirme rakamını geçtiğini duyurmuştu. Anlaşılacağı üzere özelleştirilmiş ROM sisteminin yayılma hızı da geometrik şekilde artıyor. CyanogenMod ekibinin yaptığı resmi açıklamanın 24 saat öncesine kadarki süre boyunca bile 11294 yükleme yapılmış.

CyanogenMod’un Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünü bünyesinde barındırması yükselişini hızlandıran bir etken olmuş olabilir. Android’in en son sürümünü ele alıp bunu mükemmel bir şekilde işleyen CyanogenMod ekibi daha sonra geniş yelpazedeki Android cihazında bu sürümün düzgün çalışır hâle gelmesini sağladı. Böylelikle Android kullanıcılarının cihazlarını satın aldıkları mobil operatörleri veya üreticileri beklemeden Android 4.0 Ice Cream Sandwich’i, üstelik CyanogenMod ekibi tarafından yapılan eklentilerle birlikte, kullanma fırsatı buldu.

CyanogenMod’un şu anki 9 numaralı versiyonu Android 4.0 Ice Cream Sandwich’i temel alarak çalışıyor. Android 4.0’ın erken sürümleri yayınlandığından itibaren uyum ve test çalışmalarına başlayan ekip ve çevresindeki gönüllüler sonuçta yukarıda belirttiğimiz başarının gerçeğe dönüşmesine vesile oldu. Önümüzdeki ay düzenlenecek Google I/O etkinliğinde Android 5.0 Jellybean sürümüyle tanışmamız olası. Büyük ihtimalle bu etkinlikle birlikte CyanogenMod ekibi de bir sonraki, Jellybean destekli versiyon için çalışmaya başlayacaktır.

İlgili – Android Community
İlgili – CM Stats

İLGİLİ HABERLER