EğlenceTeknoloji

Oyunculara özel internet tarayıcısı Opera GX mobil cihazlara açılıyor

opera gx mobil

Opera 2019’da, oyuncuların internet tarayıcısını Google Chrome’dan daha fazla ayırt etmelerine yardımcı olmak için Opera GX adını verdiği bir masaüstü internet tarayıcısı çıkarmıştı. Sonraki aylar ve yıllar boyunca Opera GX’i, Razer’in Chroma aydınlatma efektleri de dahil olmak üzere çeşitli özelleştirme seçenekleriyle destekledi. Geçtiğimiz ocak ayında geliştirici, oyun geliştirme platformu GameMaker Studio 2’nin arkasındaki İngiliz şirket olan YoYo Games’i satın alarak oyun deneyimini ikiye katlamıştı. Şimdi Opera GX mobile açılımı başlatıyor. Şirket, birkaç hafta içinde herkese açma planlarıyla bugünden itibaren iOS ve Android’de Opera GX’in beta testini başlattı.

Opera GX’i normal internet tarayıcılarından ayıran noktalar nelerdir? Öncelikle Opera GX; CPU, RAM ve ağ bant genişliğinde sınırlar belirlemenize izin veren bir kontrol paneline sahiptir. Mobil kullanıcılar, arama gibi işlevlere hızlı bir şekilde erişmek ve sekmeleri açıp kapatmak için hızlı işlem düğmesini de kullanabilir. Oyun dünyasından öğeleri dışa aktaran düğme, aynı zamanda titreşimleri ve dokunsal geri bildirimi de kullanır.

Bir QR kodunu tarayarak mobil tarayıcıyı masaüstü sürümüyle de senkronize edebilirsiniz. Bunu yapmak, 10MB’ye kadar dosyalar, bağlantılar, YouTube videoları, fotoğraflar ve çeşitli efemeralar arasında aktarım yapmanıza olanak tanıyor. Ek özellikler arasında yerleşik bir reklam engelleyici ve kripto madencilerinin korumaları bulunuyor.

Opera, büyük de olsa özel bir ilgi alanını hedefleyerek, başarı için bir formül oluşturmuş olabilir. Bu, Google Chrome’un gölgesi altında gelişmesine yardımcı olabilecek bir formül olarak nitelendirilebilir. Geçtiğimiz mart ayı itibarıyla Opera GX, Windows ve Mac’te aylık 9 milyon aktif oyuncuyu aştı. Şirkete göre bu, bir önceki yıla göre yüzde 190’lık bir sıçrama anlamına geliyor. Özel oyun tarayıcısı, 285 bin üye ile Discord’daki en büyük teknoloji sunucusu haline geldi.

İLGİLİ HABERLER