Eğlence

Oyun şirketlerinin yöneticilerinden Nintendo 3DS’e dair görüşler

Nintendo’nun çıkaracağı üç boyutlu taşınabilir oyun cihazı Nintendo 3DS ile ilgili ipuçlarını oyun geliştirici şirketlerinin CEO’larından duymaya başladık. Capcom’dan Haruhiro Tsujimoto ve EA’den John Riccitiello verdikleri mülakatlarda bu cihaz hakkında görüş bildirdiler.

Her iki yönetici de Nintendo’nun gelecek hafta başlayacak olan E3’te tanıtmasını beklediğimiz 3DS ile ilgili fazla detay vermekten kaçınırken sadece Riccitiello “Cihazı gördüm, çok güzel.” yorumunu yaptı.

Tsujimoto ise 3DS ile oyun oynayıp oynamadığını söylemezken, App Store tarzı dağıtım modeliyle mobil oyun seçeneklerinin başarısı arasında bir bağlantı kurdu. NTT DoCoMo’nun iMode platformuna dikkat çeken Capcom CEO’su bu tarz platformların kullanıcılara hareket halindeyken istedikleri oyuna erişip indirme imkanı sunması açısından mükemmel olduğunu vurguladı.

Capcom’un CEO’su Haruhiro Tsujimoto, “Tabii ki, Nintendo 3DS bize daha önce yapılmamış şeyleri yapmamıza izin verecek, bu nedenle programcılar kesimi buna oldukça büyük ilgi gösteriyor. Ancak önemli olan nokta kullanıcıların 3D içeriği ne kadar istedikleri. Beklentimiz yeni bir iş modelinin sunulması. Nintendo uzun bir süredir donanım işinde bulunuyor, Apple’ın son başarısını yakından izlemeleri gerektiğine inanıyorum. Bizi üçüncü kişiler Nintendo’nun E3 3DS duyurusuna bu açıdan önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Nintendo’nun mobil oyun indirme servisi fikri yeni sayılmaz, ancak 3DS ile ilgili dedikoduların çıkmasına paralel olarak bu konsolla ilgili olarak Japonya’da bazı ticari markaların tescil edilmesi bu fikrin yeniden ateşlenmesine neden oldu.

Nintendo 3DS ile ilgili daha fazla bilgiyi E3 2010’da bulacağız.

İlgili – Andriasang

İLGİLİ HABERLER