EğlenceTeknoloji

Overwatch Ligi’ne Coronavirus darbesi

overwatch league

Overwatch Ligi‘nin (OWL) gerçek anlamda küresel bir e-spor organizasyonuna dönüşme planları önemli bir yara aldı. Blizzard’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki şubat ve mart aylarında Çin’de gerçekleştirilecek müsabakaların Coronavirus salgını nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

OWL’nin resmi Twitter hesabı aracılığıyla yapılan duyuruda; lig yönetiminin oyuncuların, izleyicilerin ve çalışanların sağlığını ve emniyetini korumak amacıyla böyle bir kararın alındığı belirtildi.

OWL’de 2020 sezonu, katılan 20 takımın kendi şehrinde maçlara ev sahipliği yapacağı ilk sezon olacaktı. Ligde hâlihazırda dört adet Çin takımı bulunuyor. Bu takımlar Çin’in Şanghay, Chengdou, Hangzhou ve Guangzhou şehirlerinde yer alıyor. Bu şehirlerden her birinin en az iki etkinliğe ev sahipliği yapması bekleniyordu. Çin’deki ilk etkinliğin ise 15 Şubat’ta Şanghay şehrinde gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Overwatch Ligi 8 Şubat’ta başlayacak

OWL’nin kararından önce Çinli takımlar da salgınla mücadele konusunda kendi önlem planlarını açıklamıştı. Guangzhou Charge ve Shanghai Dragons takımları, güvenlik nedeniyle sezon önü çalışmalarını Güney Kore’ye almıştı. OWL’de sezon 8 Şubat’ta ABD’nin Dallas ve New York şehirlerindeki organizasyonlarla başlayacak.

OWL, Coronavirus salgınının etkileriyle mücadele eden tek e-spor organizasyonu değil. League of Legends Pro League de oyuncuların ve taraftarların emniyetini ve sağlığını garanti altına alıncaya kadar ertelenmişti.

İLGİLİ HABERLER