EğlenceTeknoloji

Overwatch çapraz platform desteğine kavuşuyor

overwatch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2016’da yayınlanan Overwatch, çok yakında önemli bir özellikle güncelleniyor. Blizzard, PC ve konsol sahiplerinin Overwatch’u birlikte oynamasını mümkün kılan çapraz platform beta sürümünü yayınlıyor. Şirket, güncellemenin de yakında oyuncularla buluşacağını duyurdu.

Şimdiye kadar Overwatch’un PC, Xbox, PlayStation ve Nintendo Switch toplulukları birbirlerinden tamamen ayrıydı. Ancak bu güncellemeyle farklı platformlar bir araya gelecek ve oyuncuların rakip bulmaları kolaylaşacak. Buna ek olarak, çapraz platform desteği sayesinde farklı cihaz sahipleri de oyun deneyimini birlikte yaşayabilecek. Fortnite ve Call of Duty Warzone gibi oyunlarda sunulan çapraz platform desteğinin Overwatch’un devam oyununda da en baştan bulunması sürpriz olmayacaktır.

Overwatch’un çapraz platform desteği gecikmiş ancak güzel bir ekleme olsa da, oyuncuların beklentilerini tam anlamıyla karşılamayabilir. Güncelleme, oyunculara çapraz platform ilerleme desteğini getirmiyor. Yani bir oyuncu Nintendo Switch üzerinde başladığı deneyimini PC’de sürdüremiyor. Ancak bu durumun ilerleyen zamanlarda değişebileceği oyunun teknik direktörü John Lafleur tarafından açıklanmıştı.

Overwatch çapraz platform desteğinden faydalanmak için bir Battle.net hesabına sahip olmak gerekiyor. Ardından kullanıcılar konsol hesaplarını Battle.net hesaplarına bağlıyor. Böylelikle oyuncular Battle.net üzerinden ekledikleri arkadaşlarıyla oyun deneyimini yaşayabilecek.

İLGİLİ HABERLER