EğlenceTeknoloji

Overwatch 2 ve Diablo IV için bir erteleme daha

overwatch 2

Activision Blizzard, üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklarken önemli bir duyuru daha yaptı. Şirket, Overwatch 2 ve Diablo IV’ün beklenenden daha geç bir tarihte oyuncuların karşısına çıkacağını açıkladı.

Blizzard’ın ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Blizzard’da yeni bir liderlik yapısına geçiş yapıyoruz. Oyunlarda da kreatif rollerle ilgili bir değişim söz konusu. Bu nedenle önümüzdeki yıl için planlanan Blizzard içeriklerinin geliştirme süreçleri tam potansiyellerine erişmesi adına biraz daha uzun zaman alacak.”

Activision Blizzard’ın açıklamasında, şirketten çok sayıda kişinin ayrılması da gecikmenin nedenleri arasında gösterildi.

Blizzard Entertainment’ın üst düzey yönetiminde son zamanlarda oldukça dalgalı günler yaşanıyor. Şirket cinsel taciz, saldırı, ayrımcılık ve adil olmayan çalışma koşulları gibi konular nedeniyle dava edilmişti. Bu hengamede Diablo IV’ün oyun direktörü Luis Barrega da şirketten ayrılmıştı. Overwatch 2’nin direktörü Jeff Kaplan ise davalar ortaya çıkmadan önce görevini bırakmıştı. Bu ayrılıklar da Blizzard’ın merakla beklenen oyunların gecikmesinde etkili olmuşa benziyor.

Diablo IV veya Overwatch 2 için şu anda net bir çıkış tarihi verilmiş değil. Ancak yapılan açıklama, bu oyunların 2022’de yayınlanmasının mümkün olmadığını gösteriyor. Her iki oyun da 2023’te oyuncularla buluşacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER