EğlenceManşetler

Overwatch 2’de büyük sürpriz: Beklenen kahraman görevleri modu iptal

overwatch 2

Overwatch 2‘nin heyecanla beklenen Kahraman Görevleri PvE modunun sonlandırıldığını duyurdu. Blizzard, oyun ekibinin mevsimsel ve hikaye odaklı etkinliklere devam etmek için PvE tabanlı Kahraman Görevleri modunu iptal etme kararı aldığını bir geliştirici canlı yayınında açıkladı.

Overwatch 2 ilk duyurulduğunda, geliştiriciler oyunda geleneksel rekabetçi modlara ek olarak iki PvE kampanya modu olacağını ima etmişti. Ancak Overwatch 2’nin gelişim sürecinde karşılaşılan gecikmeler ve sorunlar nedeniyle, Blizzard Kahraman modunun (o zamanlar basitçe PvE modu olarak bilinen) oyunla birlikte piyasaya sürülmeyeceğini ve daha sonraki bir tarihte geleceğini duyurmuştu. Bugünkü geliştirici canlı yayınında, Kahraman modunun geliştirme sınırlamaları ve öncelik değişiklikleri nedeniyle kapandığı görülüyor.

Blizzard’ın İcra Yapımcısı Jared Neuss, “Bu oyunu işletmekle ilgili öğrendiğimiz her şeyi göz önüne alarak, 2019’da gösterilen o orijinal PvE vizyonunu yerine getiremediğimiz açık” dedi. Overwatch 2‘nin duyurulmasının ardından, oyun yeni içerik çıkmayan bir “ölü bölge”ye girdi. Yeni bir oyunun gelmekte olduğu halde, oyuncular orijinal Overwatch’tan uzaklaşmaya başladılar.

Neuss ve oyun direktörü Aaron Keller, Kahraman modlarının iptal nedenlerine detaylı bir şekilde değindiler: “Aslında baktığımız şey, aynı anda iki ayrı oyunu işletmek ve bu iki oyun arasında paylaşılan bir kahraman seti oluşturmaktı. Ve biz bunun içine daha da derine daldıkça, oyuncularımızın canlı oyun üzerinden odak noktamızı çektiğimizi açıkça fark edebiliyordu, ama bunun üzerine nihai bir damga vurabileceğimiz belirgin bir bitiş tarihi görünmüyordu veya o bitiş tarihi yıllar sonra olacaktı ve artık oyuncularımıza veya işletmekte olduğumuz canlı oyunumuza bunu yapabileceğimizi hissetmiyorduk. Ve stratejiyi değiştirme ve her şeyi canlı oyunun üzerine koyma anımız işte o zaman geldi.”

Kahraman görevlerinin kaybedilmesi büyük bir hayal kırıklığı olabilir, ancak Overwatch 2 PvE tamamen yok olmuş değil. Hikaye görevleri her iki oyunun da geleneksel etkinlikleri olmuştur ve geliştiriciler, Overwatch 2’nin ilk büyük hikaye etkinliğinin 6. sezonda geleceğini paylaştılar.

Canlı yayın yalnızca PvE’ye odaklanmış değildi. Neuss ve Keller, 2023 yol haritasının geri kalanını paylaştılar; yeni destek ve tank kahramanları, Yaz Oyunları etkinliğinin dönüşü ve yaratıcı atölyenin eşit derecede beklenen varlığı bu yol haritasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER