Eğlence

Overwatch 2’nin gelişiyle birlikte ilk oyun ortadan kalkacak

overwatch 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Overwatch 2, önümüzdeki ekim ayında piyasaya çıktığında ilk Overwatch‘ın yerini tamamen alacak. Nişancı oyunu serisindeki ilk oyun tamamen oynanamaz hâle getirilecek.

Oyunun geliştiricisi Blizzard, Overwatch 2‘nin Reddit’teki bir geliştirici soru-cevap oturumunda, oyunu kapatma planlarını netleştirdi. Devam oyununun çıkışının Overwatch için ne anlama geleceği sorulduğunda, oyun direktörü Aaron Keller açık konuştı ve “[Overwatch 2] 4 Ekim’de çıktığında mevcut canlı hizmetin yerini alacak.” dedi.

Overwatch 2‘nin çıkışıyla birlikte bu oyun, orijinal oyunun yerini alacak. Önemli denge düzeltmeleri, harita değişiklikleri ve 6-6’dan 5-5 maçlarına geçişi ile devam oyunu, Overwatch serisini oynamanın tek yolu olacak.

Oyunun nihai hedefi bir süredir kafa karıştıran bir nokta oldu. PC Gamer‘ın vurguladığı gibi, 2019’da resmi Overwatch hesabı tarafından paylaşılan bir tweet’teOverwatch 1 oyuncuları ve Overwatch 2 oyuncuları aynı haritalarda birlikte oynayacak” ifadesi yer almıştı ve her iki oyunun aynı anda var olacaktı. Görünüşe göre bu yanlış bir fikirdi veya, Overwatch 2‘nin geliştirilmesi sırasında Blizzard serinin gidişatını değiştirdi.

Reddit oturumu, lansman sırasında Overwatch 2‘ye dahil edilmeyecek olan Overwatch 1 içeriğine ne olacağını da açıkladı. Sistem tasarımcısı Gavin Winter, Temple of Anubis ve Hanamura gibi haritaların özel oyunlarda oynanabileceğini, ancak çıkış sırasında diğer modlara dahil edilmeyeceğini söyledi.

Winter, “Yeni muhtemel oyun modları için onları yeniden tasarlamaya gelince denemek istediğim bazı fikirlerim var, ancak bu fikirler mevcut planlarımız göz önüne alındığında yalnızca uzak gelecekte gün ışığına çıkabilir” dedi. “Onlara yeni bir mod vermenin bir yolunu bulursak, Arcade’de veya topluluk geri bildirimi alabileceğimiz diğer formatlarda kapsamlı testler yapmak isteriz.”

Soru cevap oturumunun başka bir yerinde Keller, yeni oyunun neden sadece üç kahramanla birlikte geleceğini açıkladı. Yeni üç kahramandan ikisi; Sojourn ve Junker Queen, beta sürümünde ortaya çıkmıştı. Keller, başlangıçta geliştirme öz kaynaklarının Overwatch 2‘nin PvE ve PvP bileşenleri arasında bölüştürüldüğünü, ancak ortak operasyon içeriğinin uzaması nedeniyle rekabetçi çoklu oyun bölümünün de etkilendiğini söyledi.

Keller, “Açık olmak gerekirse, gelecek sezonlar için sakladığımız tamamlanmış kahramanların ve diğer içeriklerin olduğu gizli bir kasa yok.” dedi. “Oyunun PvE tarafında yinelemeye devam etmemiz, PvP içeriği ve özellikleri için programın daha uzun sürdüğü anlamına geliyordu.”

Yine de daha fazla kahraman yolda gibi görünüyor. Yakın zamanda yayınlanan Overwatch 2 yol haritasında açıklandığı gibi, Blizzard her sezon güncellemesinde yeni bir kahraman eklemeyi planlıyor. Oyun 4 Ekim’de çıktıktan sonra her dokuz haftada bir yeni kahraman göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER