Eğlence

iOS’e özel podcast uygulaması Overcast şimdi ücretsiz

overcast-101015

iPhone ve iPad’de yüklü olarak gelen Podcast’ler uygulamasının en iyi alternatiflerinden olan Overcast uygulamasına önemli bir güncelleme geldi. Bu güncellemeyle birlikte daha önce uygulama içi satın almayla erişilebilen çeşitli özellikler ücretsiz olarak herkesin kullanımına açıldı.

Uygulamanın geliştiricisi Marco Arment, kullanıcıların Overcast’i hiç kullanmamaktansa ücretsiz olarak kullanmasını tercih ettiğini, herkesin Overcast’in iyi bir versiyonunu kullanmasını istediğini kaydetti. Arment’e göre Overcast kullanıcılarının sadece yüzde 20 kadar uygulama içi satın almayı tercih ederek uygulamanın akıllı hızlandırma, ses artırma ve hücresel bağlantı üzerinden indirme gibi ücretli özelliklerini açmış.

Arment bu modelden vazgeçiyor. Eğer uygulamanın sürekli devam eden geliştirme sürecini desteklemek isterseniz, aylık 1 dolarlık ödemelerde bulunabilirsiniz. Arment, sadece yüzde 5’lik kullanıcı kesiminin her ay ödeme yapması durumunda Overcast’in önceki gelir seviyesine ulaşabildiğini vurguluyor. Ayda 1 dolar ödeyip Overcast uygulamasının patronları hâline gelen kullanıcılar gelecekte uygulamanın yeni özelliklerine herkesten önce erişim fırsatı bulacak. Ancak şu an için bu para sadece Arment’in işine verilen değeri gösterecek.

Arment’in yeni iş modelinin yanı sıra, Overcast 2 uygulaması da bazı yenilikler ve iyileştirmeler kazandı. Podcast’leri tamamını indirmeye gerek duymadan akış hâlinde dinlemek bunlardan bir tanesi. Halbuki daha önce Overcast, bölümlerin dinlenmesi için onların tamamının indirilmesini şart kılıyordu. Akıllı hızlandırma ve ses artırma gibi özellikler de ister indirilmiş ister akış hâlinde dinlenen podcast bültenlerinde çalışıyor. Arment her iki işlevi de optimize ettiğini, böylelikle Overcast’in önceki versiyonuna göre biraz daha iyi çalıştığını söylüyor.

Ayrıca Overcast artık podcast programları içindeki bölümleri de gösteriyor, ayrıca gerçek kullanıcılardan gelen tavsiyeler de yeni bir podcast programı arayanlar için ekranda gösteriliyor. Ayrıca iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahipleri için çeşitli 3D Touch kısayolları da mevcut.

Overcast 2 App Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor. Daha önce bu uygulamayı indirmiş olanlar da yeni sürümü güncelleme olarak edineceklerdir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER