Teknoloji

Microsoft Outlook Mac uygulamasının kullanıcılarının sesini duydu

outlook mac

Microsoft, Outlook Mac uygulamasında uzun süredir ihtiyaç duyulan yenilikleri gerçekleştirmek için harekete geçti. Bu haftadan itibaren uygulamanın beta sürümünün kullanıcıları, belirgin performans artışlarını da beraberinde getiren yeni tasarımı test etmeye başlayabilecek.

Buna ek olarak; Outlook’un iOS, Android ve Windows sürümlerinde bulunan eş zamanlama teknolojisini Mac uygulamasına da getiriyor. Bu da; Office 365, Outlook.com ve hatta Google hesaplarının daha hızlı şekilde eş zamanlanabileceği anlamına geliyor.

Outlook’un Mac uygulamasının tasarımında da değişikliğe giden Microsoft, uygulamanın web ve mobil versiyonlarında bulunan özelliklerin büyük kısmını Mac’e de taşıyor. Tek satır görünümü sayesinde e-posta okuma ve yazma deneyimini geliştiren Microsoft, kullanıcılara e-posta yazmaları için de yeni bir arayüz sunuyor. E-postaların görmezden gelinebilmesi de kullanıcılara sunulan yenilikler arasında bulunuyor.

outlook mac

Outlook Mac uygulamasında günlük takvim ve e-postalar birlikte görülebilecek

Microsoft’un uygulamada sunduğu bir diğer yenilik ise “Günüm” isimli takvim görünümü oldu. Böylelikle kullanıcılar e-postalarının yanında günlük takvimlerini de görebilecek. Arama çubuğu uygulamanın üst kısmına taşınırken, Microsoft’un arama motoru da sonuçlara entegre ediliyor. Bu da kullanıcıların arama sonuçlarına daha hızlı şekilde ulaşmasını ve daha ilgili sonuçlar bulmasını mümkün kılıyor.

Microsoft’un Outlook Mac uygulamasında yaptığı yenilikler, yazılım devinin Mac kullanıcılarından gelen taleplere kulak verdiğini gösteriyor. Microsoft’un yaptığı değişiklikler, uygulamayı Windows ve Web versiyonlarına biraz daha yakın hâle getiriyor. Uygulamanın yeniliklerinin beta kullanıcılarının ardından önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER