Teknoloji

Outlook Mac uygulaması profiller özelliğiyle işi ve özel hayatı ayırmaya yardım edecek

outlook mac

Microsoft Outlook Mac uygulaması için hazırladığı “profiller” özelliğini dağıtıma çıkardı. İlk etapta sadece Microsoft 365 Insiders üyelerine açılan bu özellik, kullanıcıların bireysel ve kurumsal e-posta hesaplarını farklı renkli temalarla kolaylıkla birbirinden ayırmasını sağlıyor.

Profiller özelliği ile kullanıcılar hesaplar arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor. Böylelikle birine yanlış bir e-posta gönderme veya bir toplantıyı yanlış hesabın takvimine kaydetme gibi durumlarla karşılaşma ihtimali azalıyor.

Mac kullanıcıları Outlook’ta hem kişisel hem de kurumsal profiller oluşturdukları takdirde mesai bitiminde kişisel profillerine geçerek kendilerini işle ilgili mesajlardan soyutlayabilecek. Kullanıcılar Control + Tab kısayoluyla profiller arasında geçiş yapması mümkün olacak. Buna ek olarak, Siri kısayolları üzerinden profiller arasında otomatik geçiş imkanı da kullanıcılara sunuluyor.

microsoft outlook mac

Bu yeni Outlook profilleri aynı zamanda uygulama için bir tema işlevi görüyor. Kullanıcılar bireysel ve kurumsal e-posta hesapları için ayrı renkler atayabiliyor. Bunun kafa karışıklığını azaltacak bir önlem niteliği taşıdığı söylenebilir.

Çok sayıda profil ve temayı destekleyen uygulama ile farklı proje ve görevler için farklı e-posta hesaplarını yönetmek kolaylaşıyor. Bu profillerin tamamı Apple’ın macOS için sunduğu Odak Filtreleri ile bağlantılı şekilde kullanılabiliyor.

Microsoft Outlook Mac uygulamasını geçtiğimiz ay ücretsiz yapmıştı

Microsoft Outlook Mac uygulamasını geçtiğimiz ay itibarıyla ücretsiz hâle getirmişti. Artık uygulamayı kullanmak için Microsoft 365 abonesi olmak veya bir Office lisansına sahip olmak gerekmiyor.

İLGİLİ HABERLER